Mateen, care a ucis în noaptea de sâmbătă 49 de oameni și a rănit 53 în clubul de homosexuali din Orlando, a avut la dispoziție circa patru ore între atacul său și asaltul forțelor speciale, potrivit afirmațiilor senatorului Ron Jonhnson, membru al Comisiei de Securitate, citat de FoxNews. Acesta a dezvăluit ce a scris teroristul, în clubul transformat în scenă a carnagiului.

Iată conținutul postării lui Omar Mateen:

„Jur credință lui Abu Bakr Al-Baghdadi (liderul ISIS – n.r.)… fie ca Allah să mă primească… Adevărații musulmani nu vor accepta comportamentul dezgustător al Occidentului… Omorâți femei și copii nevinovați cu bombardamentele voastre… gustați acum din răzbunarea Statului Islamic.”

Conturile sociale ale lui Mateen au fost închise înaintea de a putea fi accesate de publicul larg, însă investigatorii din Comisia lui Johnson le-au dat publicității.

Senatorul a postat pe Facebook un mesaj îngrijorat:

„Înțeleg că Omar Mateen a folosit Facebook-ul înainte și în timpul atacului pentru a căuta și a posta conținut terorist. Potrivit informațiilor obținute de echipa mea, Mateen avea cinci conturi de Facebook.”

Într-o altă postare de pe Facebook, americanul de origine afgană a scris:

„America și Rusia, opriți bombardarea Statului Islamic.”

De asemenea, criminalul a căutat pe Facebook după cuvintele „Pulse Orlando” sau „shooting”.

Pe de altă parte, surse din interiorul FBI arată că teroristul a avut nu mai puțin de 16 apeluri telefonice, după ce i-a masacrat pe clienții clubului.

Watch the latest video at <a href="http://video.foxnews.com">video.foxnews.com</a>

Watch the latest video at <a href="http://video.foxnews.com">video.foxnews.com</a>

Watch the latest video at <a href="http://video.foxnews.com">video.foxnews.com</a>

 

Te-ar putea interesa și: