Numită pe 10 martie 2020 director interimar la DSP Timiș, Mariana Rădulescu a fost revocată din funcție luni, 6 aprilie, printr-un ordin semnat de ministrul Sănătății.

În locul său a fost numită doctorița Mihaela Valcovici, directorul medical al Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara. Aceasta face parte din Comisia de sănătate a PNL Timiș. Valcovici, 48 de ani, este medic specialist cardiolog, având în CV cursuri de specializare în Germania, Italia, Austria, Elveția și în America.

Măsura vine după o serie de reacții publice ca urmare a scandalului apărut în urma gestionării crizei la una din maternitățile timișorene, unde mai multe cadre medicale și paciente au fost infectate cu SARS-COV 2 zilele trecute.

”Începând cu data de 6 aprilie 2020, la conducerea DSPJ Timiș este numită, prin ordin de ministru, Dr. Mihaela Daniela Valcovici, pe funcția de director executiv.

Domnia sa este medic de medicină interna și cardiologie și vine din echipa Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, după o activitate de peste zece ani. Parcursul profesional al dr. Valcovici include practica de specialitate și cercetare în centre din țară și străinătate.

Numirea sa la conducerea DSPJ Timiș vine într-un moment de maxima importantă pentru gestionarea segmentului de sănătate publica pentru populație”, a transmis DSP Timiș.