Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking news! România intră pe bucăți în carantină. Restricții dure într-un alt mare oraș
Breaking news! România intră pe bucăți în carantină. Restricții dure într-un alt mare oraș

Breaking news! România intră pe bucăți în carantină. Restricții dure într-un alt mare oraș

Se pare că România intră pe bucăți în carantină. Astfel, după ce autoritățile au anunțat că Baia Mare a intrat în carantină, se pare că un al oraș important va avea aceeași soartă.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) s-a întrunit în ședință, miercuri seara, pentru a decide carantinarea Sibiului.

Subprefectul Rareş Macrea a declarat miercuri seara că autorităţile sanitare iau în calcul ca municipiul Sibiu să intre în carantină, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul

Întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, subprefectul Rareş Macrea a spus: „Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Şi da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici. Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul”.

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu.

„Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (…) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu”, a explicat Budescu.

Autorităţile locale s-au reunit de urgenţă miercuri seara într-o şedinţă în care au decis ca şi Spitalul de Psihiatrie din Sibiu să preia pacienţii cu COVID-19 care suferă de afecţiuni psihice.

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, cele mai multe cazuri fiind în municipiul Sibiu, potrivit datelor oficiale.

Baia Mare a intrat în carantină

Baia Mare este primul mare oraș din România care a intrat, miercuri după-amiaza, în carantină. Pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență există un ordin al Departamentului pentru Situații de Urgență care prevede carantină pentru Baia Mare.

Astfel, urmează o serie de restricții

Slujbele religioase se vor ține fără public, credincioșii pot intra în biserici pentru rugăciune individuală, botezurile, cununiile sau înmormântările se pot oficia în biserici cu participarea a maxim 16 persoane, scrie emaramures.ro.

Centrele comerciale din Baia Mare vor avea program de funcționare de la 10.00-21.00 pentru 10 zile. În weekend centrele comerciale își suspendă activitatea . Sălile de sport se închid pentru 10 zile.