Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Gata! Masca e obligatorie și pe stradă! Măsură valabilă pentru toată țara
BREAKING NEWS. Gata! Masca e obligatorie și pe stradă! Măsură valabilă pentru toată țara

BREAKING NEWS. Gata! Masca e obligatorie și pe stradă! Măsură valabilă pentru toată țara

Ministrul Sănătății face precizări cruciale cu privire la măsurile de protecție împotriva coronaviruslui. Potrivit acestuia, masca de protecție va trebui purtată permanent și în exterior.

Italienii vor fi obligaţi în curând să poarte mască permanent în exterior, a declarat marți ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, care a confirmat astfel informaţii apărute în presă privind noi măsuri pentru ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, relatează DPA.

Guvernul intenţionează „să extindă obligaţia de a purta mască şi în exterior”, a afirmat Speranza în Camera Deputaţilor, camera inferioară a parlamentului.

Măsura ar urma să fie inclusă într-un decret programat a fi adoptat miercuri, a adăugat el.

Speranza a mai spus că va exista o aplicare mai strictă a regulilor de distanţare în spaţiile publice, dat fiind riscul de contaminare în adunările de persoane.

Purtatul măştii este deja obligatoriu pentru activităţi în exterior în unele regiuni din Italia, printre care Sicilia, Campania şi Lazio. Ultimele două sunt regiunile care includ oraşele Napoli şi Roma.

Obligativitatea nu se aplică pentru copiii de sub şase ani, persoanele cu dizabilităţi, clienţii din exterior ai barurilor şi restaurantelor sau persoanele care fac sport ori exerciţii fizice.

Autorităţile italiene intensifică măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului, ca răspuns la o creştere semnificativă a numărului zilnic de contaminări, care a ajuns la cel mai ridicat nivel de după sfârşitul lunii aprilie.

Luni, au fost înregistrate 2.257 de cazuri pentru 24 de ore, comparativ cu 1.494 în urmă cu o săptămână.

Alertă în România: Masca, obligatorie și pe stradă!

Și în România se iau măsuri din ce în ce mai drastice în ceea ce privește purtarea măștii de protecție.

ncepând de luni, purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor este obligatorie. Măsura va fi adoptată la nivelul județului Galați.

„Începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, se arată în decizia Comitetului Județean pentru Sitauții de Urgență Galați

Decizia radicală adoptată de CJSUG a fost luată în contextul creșterii semnificative a numărului de infectări în unitățile de învățământ, scrie Gazeta de Sud.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.