Evenimentul Zilei > Social > Breaking News. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-Covid
Breaking News. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-Covid

Breaking News. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-Covid

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că vaccinarea este voluntară și gratuită și că în prima transșă vom primi un milion de doze de vaccin.

„Această campanie cuprinde toți pașii despre vaccinare. Aceste lucruri vor fi explicate pe larg mâine la Guvern. Sunt foarte multe lucruri și în săptămâna și lunile care urmează vom avea o informare permanentă.

Va exista și un site dedicat unde oamenii vor putea sa vadă ce se întâmplă.Intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de 80% să se vaccineze. Suntem bine pregătiți, așteptăm vaccinările. Abia așteptăm să vină și să ne ocupăm de reconstrucție, de repornirea economiei. Este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare.

Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, un proiect pilot, așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare și o zonă de vaccinare după vaccinare. Există un registru electronic confidențial unde sunt înregistrate toate vaccinurile. Este nevoie de vaccinare în două tranșe, la un interval care va fi comunicat. Suntem bine pregătiți, așteptăm vaccinurile și personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de ministerul Sănătății. ”, a spus Iohannis după ce a vizitat centrul de vaccinare din Capitală.

Klaus Iohannis: „Vă rog să mergeți să votați”

„E ușor de observat că în ultimele zile tot mai des auzim de sondaje. Într-un fel e bine. Cam în toate sondajele câștigător e PNL, ceea ce e un lucru bun, și eu îmi doresc să câștige PNL

Alegerile nu se câștigă în sondaje, ci la urne, prin vot. Văr rog să mergeți și să votați. E extrem de important. Ați fost alături de mine în 2019 în primăvară la referendum și am reușit să oprim ciopârțirea legilor justiției.

Ați fost alături de mine la prezidențiale. Mergeți la vot ca să nu pățim ca în decembrie 2016 când printr-o prezență scăzută la vot a câștigat PSD și și-a bătut joc de țară, de justiție, de investiții publice. Ați fost alături de mine, votați echipa cu care vom reconstrui România, votați pentru România normală”, a mai spus Iohannis.