Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News. Intrăm iar în carantină? Anunțul făcut de Ludovic Orban
Breaking News. Intrăm iar în carantină? Anunțul făcut de Ludovic Orban

Breaking News. Intrăm iar în carantină? Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru și cu ceilalți factori decizionali va înăspri măsurile de prevenirea riscului de infectare. El a spus că se va introduce carantinarea în anumite localități sau anumite zone.

 

„Este evidentă o tendință de creștere a numărului de cazuri. Din acest motiv am solicitat Comitetelor Județele pentru Situații de Urgență o implicare mai serioasă în respectarea regulilor. Luni vom introduce masuri și țărilor care au nivel de infecție superior României”, a spus Orban.

„În școli trebuie să fie respectate toate măsurile de protecție școlară. Tot în școli, deciziile care se iau la nivelul Comitetului pentru Situații Urgență să țină cont de reglementările Guvernului, nu după bunul plac al unor directori de școli.

Din analizele efectuate de INSP și Ministerul Sănătății se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente.

Al doilea factor de risc este reprezentat de transport inter-județean și în afara județelor. Am solicitat o verificare mai atentă.

Am solicitat Comitetelor pentru Situații de Urgență să instituie carantina acolo unde este nevoie, atât la nivelul unor localități, cât și la nivelul anumitor zone”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a susținut și că începerea școlii nu a contribuit la răspândirea virusului, nefiind semnalată o creștere în rândul elevilor.

El a făcut referire și la faptul că s-a discutat despre reînchiderea restaurantelor. Decizia urmează a fi luată în toate localitățile în care raportul de infectare este mai mare de 1,5.

Și președintele Klaus Iohannis s-a referit ieri, de la Palatul Cotroceni la lupta cu coronavirusul, admițând că de acest virus nu vom scăpa așa ușor.

„Opinia specialiștilor este că un al doilea val este iminent. Cele mai multe țări de pe continent înregistrează cifre îngrijorătoare.

Am înregistrat astăzi un record negativ de îmbolnăviri. Este imprtant să facem toate eforturile. Acest virus nu va dispărea prea curând. Trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o economie eficientă.

Sistemul sanitar să nu fie copleșit de un număr mare de bolnavi. Români, repectați regulile și evitați deplaările inutile”, a spus Klaus Iohannis.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: