Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Chirurgul Mircea Beuran, lovit de Covid-19. „Este pe tratament cu oxigen”
Breaking News. Chirurgul Mircea Beuran, lovit de Covid-19. „Este pe tratament cu oxigen”

Breaking News. Chirurgul Mircea Beuran, lovit de Covid-19. „Este pe tratament cu oxigen”

Reputatul chirurg Mircea Beuran a fost internat de urgență la spital, fiind infectat cu noul coronavirus.

Marți, medicul a fost internat la Institutul „Matei Balș din București, după ce a avut simptome asimilate cu acest virus.

Forma de infectare cu COVID – 19 a chirurgului nu este una ușoară se pare. Medicul este la Terapie Intensivă, dar nu este intubat.

„Este internat la Institutul Matei Balș din București. Nu este la Terapie Intensivă, intubat, dar este pe tratament cu oxgen”, au precizat surse exclusiv pentru Antena3.

Recent, Mircea Beuran a participat la lansarea unui volum de texte conspiraționiste și propagandistice intitulat „COVID. Colivia noastră”, în prezența unor academicieni, scriitori și doctori.

Chirurgul Mircea Beuran acuzat de mită

Magistrații de la Tribunalul Bucureşti au dispus începerea judecăţii pe fond în cazul medicului Mircea Beuran, acuzat că a primit o mită de 10.000 de euro

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Beuran Mircea. În baza art. 346 alin. 2 C. proc. pen., constată competenţa, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 82/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind pe inculpatul Beuran Mircea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Beuran Mircea. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă, scrie Agerpres.

De asemenea, instanţa a decis ca medicul să rămână sub control judiciar.

Pe 29 aprilie, Mircea Beuran, care îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii susţineau că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor în dosar) bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: