Evenimentul Zilei > Social > BREAKING NEWS. Bucureștiul intră în carantină parțială! Anunț de ultimă oră al oficialilor
BREAKING NEWS. Bucureștiul intră în carantină parțială! Anunț de ultimă oră al oficialilor

BREAKING NEWS. Bucureștiul intră în carantină parțială! Anunț de ultimă oră al oficialilor

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, duminică seara, că instituția analizează patru scenarii de carantinare a Capitalei, în funcție de evoluția epidemiologică, unul dintre acestea fiind cel mai plauzibil.

Invitat în studiourile Digi 24, duminică, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că la nivelul ministerului sunt luate în calcul patru scenarii de lucru referitoare la carantinarea Capitalei. Unul dintre acestea, care include carantină parțială a anumitor spații publice, are șanse mari să se concretizeze în curând.

Adio cluburi

Oficialul a admis că situația a atins cote agravante în București și sunt șanse mari să se instituie cât de curând carantina parțială a celui mai mare oraș al țării, Astfel, ar urma să intre în vigoare măsurile apte să prevină infectarea cu coronavirus în anumite locații mai expuse, respectiv cămine de bătrâni, cluburi sau spitale.

Secretarul de stat a mai precizat că persoanele aflate în situații de risc sunt în atenția specială a oficialilor din Ministerul Sănătății, care evaluează constant cele mai potrivite măsuri epidemiologice pentru a preveni infectarea acestora.

Se pregătesc noi doze de Remdesivir

Tot duminică, consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran, a anunțat că săptămâna viitoare România va primi 200.000 de doze de Remdesivir.

Invitat la Antena 3, Virgil Guran a dezvăluit că „o să vină. Avem încă pe stoc, dar puțin. După câte știu, 200.000 de astfel de pastile vor veni în România, direct din Statele Unite ale Americii, săptămâna viitoare”.

Anunțul vine după ce, pe 7 octombrie, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat că începând din luna iunie, în România s-au administrat 11.829 de doze de Remdesivir. Tătaru preciza că, la acel moment, mai erau în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir.

Ministrul Sănătăţii a mai anunțat, vineri, că, până în prezent, în urma prelucrării a 11.000 de teste din cadrul studiului de seroprevalenţă, procentul de imunizare la noul coronavirus este de 4,6%.

Întrebat dacă ia în calcul o decizie privind modificarea ordinului de ministru, astfel încât asimptomaticii să nu mai ajungă în spital şi să fie sub supravegherea medicului de familie, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Luăm în calcul o astfel de decizie.”

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: