UPDATE: 17.30

Miercuri,  în jurul orei 16:00, în stația de metrou 1 Mai, un călător a forțat intrarea în trenul care se deplasa în direcția Străulești, după anunțul de închidere a ușilor. „Piciorul acestuia a fost prins între ușile trenului care a plecat din statie, călătorul fiind lovit de oglinda de pe peron.

Pasagerii din tren au apăsat butonul de alarmă, echipa de conducere a trenului acționând sistemul de frânare de urgență.

Personalul de conducere a trenului a anunțat echipele de salvare, însă persoana respectivă a refuzat primul ajutor, părăsind pe propriile picioare incinta metroului.

Se va deschide o anchetă cu privire la cauzele care au condus la acest incident. Persoanele vinovate vor fi sancționate în conformitate cu prevederile legale.

Regretăm incidentul și insistăm ca regulile de călătorie cu metroul să fie respectate pentru siguranța circulației și a pasagerilor”, au precizat reprezentanții companiei Metrorex.

Știrea Inițială

Zeci de persoane au asistat la incident în timp ce victima a fost târâtă tot peronul de către metroul plecat din stație.

Din declarațiile martorilor, victima a dorit să urce în metrou când ușile acestuia se închideau. Victima s-a lovit puternic de oglinda mare aflată la finalul peronului și de una dintre balustradele din interiorul tunelului. Deși a țipat, nu a fost auzit de conductori.

Potrivit informațiilor, bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a supraviețuit, deși ar fi fost găsit plin de sânge în zona capului și a piciorului, potrivit antena3.ro.