Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News! Accident aviatic în județul Bacău. Avionul prăbușit este de negăsit. Autoritățile au oprit căutările cu elicopterul
Breaking News! Accident aviatic în județul Bacău. Avionul prăbușit este de negăsit. Autoritățile au oprit căutările cu elicopterul

Breaking News! Accident aviatic în județul Bacău. Avionul prăbușit este de negăsit. Autoritățile au oprit căutările cu elicopterul

Un avion de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit, în urmă cu puțin timp pe raza unei localități din județul Bacău. Anunțul a fost făcut prin numărul de urgență 112. MAPN a anunțat că avionul prăbușit nu este din dotarea Armatei Române.

UPDATE: Elicopterul SMURD, ridicat de la Iaşi pentru a participa la căutarea avionului prăbușit în județul Bacău a întrerupt căutările. Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că, după mai bine de două ore de căutări, echipajul elicopterului se reîntoarce la bază. Decizia a fost luată din cauză că s-a lăsat întunericul, iar aparatul nu mai poate efectua căutarea aeriană.

Poliţiştii continuă cercetările la sol, împreună cu echipajele de pompieri.

Știrea inițială:

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o localitate în apropiere de municipiul Bacău. Autoritățile au primit un apel la numărul de urgență 112 și au pornit în căutarea aeronavei prăbușite. Conform informațiilor transmise de Inspectoratul Județean de Poliție Bacău, pompierii au fost anunțați de Romatsa în legătură cu acest accident. Ei au fost avertizați că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultraușor. Acesta s-ar fi prăbușit într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci și Ungureni.

Avionul s-a prăbușit pe raza comunei Buhoci, în județul Bacău, iar echipele de intervenție au pornit spre locația indicată. Mai multe echipaje de la ISU Bacău și de la Serviciul Județean de Ambulanță au pornit în direcția indicată. Zona este destul de greu accesibilă, iar acest lucru face dificilă intervenția salvatorilor.

Conform primelor informații, furnizate de reprezentanții ISU Bacău, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci. Aceștia au primit un apel telefonic, prin numărul de urgență 112, prin care erau anunțați că în zonă s-ar fi produs un posibil accident aviatic, Conform autorului apelului, ar fi fost vorba despre un aparat de zbor de mici dimensiuni.

„Pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină în pădurea din zona localităţii Buhoci în urma unui apel care anunţă un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis ISU Bacău.

Spre locul indicat au pornit o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. În acest moment, polițiștii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri.

La scurtă vreme după apariția informațiilor despre prăbușirea acestui avion, Ministerul Apărării Naţionale a ţinut să precizeze că aeronava nu era una militară, aşa cum se vehiculase iniţial.

Un alt accident în județul Prahova

În acest weekend, sâmbătă, un alt avion s-a prăbușit în localitatea Stejnicu, comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova. Este vorba despre avion de acrobație în care se afla doar pilotul. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Sursele de la faţa locului spun că pilotul a fost găsit mort.

Pilotul care a decedat, sâmbătă, după ce s-a prăbuşit cu avionul la Strejnicu, este Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi. Bărbatul de 55 de ani pilota un avion privat de acrobaţie care s-a prăbuşit pe un câmp în apropierea aerodromului. El avea peste 16.000 ore de zbor la activ, după cum a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).