Bradul de Crăciun artificial. Cum trebuie să-l alegeți

Bradul de Crăciun artificial. Cum trebuie să-l alegeți Cum achiziționezi bradul artificial. Sursa foto: 47565410 | December © Alena Ozerova | Dreamstime.com

Pentru mulți români, brazii artificiali au devenit o alternativă mult mai convenabilă atunci când vine vorba despre împodobirea unui pom de Crăciun.

Bradul de Crăciun artificial sau natural. Este o dilemă pe care mulți români au ales să o rezolve în favoarea celui dintâi. Un pom artificial are mai multe avantaje, față de unul natural. Chiar dacă unii nu ar fi de acord considerând că bradul de Crăciun trebuie să miroasă a cetină verde, iar nu a plastic.

Bradul de Crăciun, artificial sau natural

Românii care optează pentru împodobirea unui pom de Crăciun artificial au propriile motive, chiar serioase. Unul dintre acestea ar fi că alegerea unui brad artificial presupune salvarea unui puiet natural, care crește într-o pădure. Iar acesta este un argument foarte bun pentru iubitorii mediului.

Pe de altă parte, bradul artificial nu lasă în urmă atât de multă mizerie precum unul natural, când este aruncat. Iar acest lucru face să fie apreciat, în special, de cel care se ocupă de curățenia casei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, mai apar și avantajele de natură economică. Odată cumpărat, bradul de Crăciun artificial poate fi folosit și refolosit mulți ani la rând. În timp el își amortizează costurile de achiziție. Lucru care nu se poate spune de pomul natural care, în cel mai bun caz ajunge într-un utilaj de reciclare.

Un brad artificial trebuie să fie de calitate acceptabilă. Sursa foto: EVZ

Un brad artificial trebuie să fie de calitate acceptabilă. Sursa foto: EVZ

Recomandări pentru achiziția unui brad artificial

Achiziția unui brad artificial ar trebui să fie unul dintre cele mai simple lucruri din lume, Totuși, situația nu stă chiar așa. Bradul de Crăciun, fie și artificial ar fi bine să îndeplinească o serie de condiții de calitate. Cei de calitate inferioară pot elimina, în aer, substanțe nocive pentru sănătate.

Este important de știut că materialul plastic poate elimina, influența luminii instalațiilor electrice sau a lumânărilor, substanțe chimice nocive. Acestea pot reprezenta un pericol mai ales pentru persoanele predispuse la alergii. Drept care ar fi bine să-i evitați pe cei scoși la vânzare în bazaruri ori în magazinele cu marfă ieftină chinezească.

Bradul de Crăciun artificial trebuie să fie însoțit de un certificat de garanție din care să rezulte materialele din care a fost produs. De asemenea, documentul trebuie să conțină și o serie de informații legate de modul de ansamblare și locul unde trebuie amplasat.

Cum alegi bradul de Crăciun artificial

Atunci când mergeți să achiziționați un brad artificial este bine să țineți cont de o serie de recomandări. În primul rând verificați dacă cetina artificială nu lasă urme de vopsea, colorant, la atingere, pe mână. Este un semn că faceți o alegere proastă. Alte recomandări:

  • nu achiziționați brazi artificiali ieftni, confecționați din material ușor inflamabil;
  • respectați indicațiile producătorului, privind modul  deansamblare și locul de amplasare;
  • asigurați-vă ca baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a-i susține greutatea;
  • păstrați bonul de casă eliberat de comerciant și certificatul de garanție pentru a-l putea returna în caul în care constatați probleme;
  • atenție la materialele polimerice din care este confecționat. Acestea pot conține substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse.