Evenimentul Zilei > Justitie > BOMBĂ de ultimă oră în JUSTIȚIE. Cum COLABORA șeful DNA cu SRI. S-a descoperit „MECANISMUL” prin care SERVICIILE fabricau PROBE
BOMBĂ de ultimă oră în JUSTIȚIE. Cum COLABORA șeful DNA cu SRI. S-a descoperit „MECANISMUL” prin care SERVICIILE fabricau PROBE

BOMBĂ de ultimă oră în JUSTIȚIE. Cum COLABORA șeful DNA cu SRI. S-a descoperit „MECANISMUL” prin care SERVICIILE fabricau PROBE

David Deca, șeful DNA Brașov, ar fi fost colaborator al SRI în dosarul „Ferma Băneasa”, în care s-au falsificat sute de stenograme. Actele declasificate relevă că în ciuda interdicției legale de colaborare cu serviciile, Deca ar fi ordonat SRI să-i facă mai multe probe.

Procurorul șef al DNA Brașov, Cornel David Deca, a fost demascat oficial la Curtea de Apel Brașov drept colaborator al SRI, cu propriile acte semnate personal, pe care le trimitea regulat la structura județeană de informații în cursul anului 2015.

În cadrul dosarului penal cunoscut sub numele „Ferma Băneasa”, judecătorii CA Brașov au dispus să li se prezinte care a fost implicarea Serviciilor de Informații în activitatea de urmarire penală, scrie Luju.

SRI si Ministerul Public au fost nevoite la ultimul termen al dosarului 345/64/2016 sa declasifice corespondenta secreta purtata intre DNA Brasov si SRI si sa o trimita la instanta.

„În acest dosar, în cursul cercetării judecătorești a ieșit la iveală faptul că peste 50% din stenogramele înregistrărilor depuse la dosar erau alterate și falsificate.Procurorii DNA Brasov nu doar ca au lucrat pe Protocolul ilegal din februarie 2009 (protocol declarat in afara legii de Curtea Constitutionala si semnat intre Laura Kovesi, si fosti sefi ai SRI George Maior si Florian Coldea), dar mai ales ca procurorul Deca era cel care ordona SRI sa ii faca probele, sa ii acorde sprijin in activitatea de urmarire penala prin formarea de echipe comune operative. Tot el ordona SRI sa ii faca si stenogramele care potrivit legii trebuie certificate de procuror si tot el cerea si oferea SRI informatii din dosar, ba chiar dispunea sa i se comunice informatii pe care SRI le va culege si in viitor despre tintele anchetelor lui”, mai menționează sursa citată.