Evenimentul Zilei > Politica > Bombă! Cine e, de fapt, primarul Capitalei? Nicuşor Dan e K.O.! I-au luat faţa
Bombă! Cine e, de fapt, primarul Capitalei? Nicuşor Dan e K.O.! I-au luat faţa

Bombă! Cine e, de fapt, primarul Capitalei? Nicuşor Dan e K.O.! I-au luat faţa

Noul primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan, are un început de mandat marcat de declaraţiile lui Vlad Voiculescu, care va fi unul dintre viceprimarii Capitalei.

La nici 24 de ore de la finalul bătăliei electorale pentru Primăria Municipiului Bucureşti, viceprimarul este mult mai vocal decât primarul.

Amintim că Voiculescu (copreşedintele USR PLUS) a fost iniţial unul dintre candidaţii pentru PMB, dar în cele din urmă şi-a retras candidatura.

Asta s-a întâmplat la 28 februarie 2020, după ce PNL a anunţat că va susţine candidatura lui Nicuşor Dan.

La acea vreme, Voiculescu a acceptat decizia, fiind conştient că nu se poate opune curentului, dar n-a lăsat netaxată atitudinea părţilor implicate.

Luni, 28 septembrie 2020, copreşedintele USR PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui, a confirmat că Voiculescu „va fi viceprimar”, iar acesta a intrat deja în pâine.

„Furtul din banul public s-a terminat.”

Voiculescu urmează să preia funcţia după validarea mandatului de consilier general, dar n-a mai avut răbdare până atunci şi a transmis deja primele mesaje politice.

Vizaţi au fost viitorii primari de sector de la alte partide. El i-a anunţat pe edili că „bairamul s-a terminat”, iar „furtul din banul public s-a terminat”.

De asemenea, responsabilii pentru fapte de corupţie au fost somaţi să plece rapid din Primăria Generală şi din primăriile de sector.

„Celor câţiva primari de la alte partide care, după toate probabilităţile, iată, ar putea să rămână în funcţie, domnul Negoiţă, domnul Băluţă, posibil domnul Piedone, le transmit că banchetul s-a terminat, bairamul s-a terminat.

Chiar de vor reuşi să facă majorităţi, ceea ce nu le doresc şi nu le doresc bucureştenilor în Consiliul Local, nu vor avea o Primărie Generală şi, în general, nu vor avea partenerii pe care i-au avut în vremea de tristă amintire a PSD.

Bairamul s-a terminat, furtul din banul public s-a terminat. Dacă ştiu că sunt corupţi, mai bine să plece singuri.

Nu va exista niciun caz în care un caz de corupţie, găsit într-unul dintre spitale, într-una dintre şcoli, într-una dintre grădiniţe, în orice altă instituţie a Primăriei Municipiului Bucureşti…”, a spus Voiculescu.

Cică nu scapă niciun corupt

„Şi presupunerea mea este că şi la primăriilor de sectoare… Şi promisiunea e că, cel puţin, în Sectoarele 1, 2 şi 6… orice caz de corupţie va merge către Parchet”, a completat Voiculescu în conferinţa de presă.

Mai mult, acesta a avertizat-o inclusiv pe Gabriela Firea, cea care deţinut fotoliul Primăriei Generale până la alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020.

„Atât Gabriela Firea, pentru cheltuirea banilor bucureştenilor pentru campania electorală mascată la multe televiziuni şi la multe radiouri, din banii Primăriei, până în ultima zi de campanie, chiar după ce Biroul Electoral spusese foarte clar că este ilegal, va trebui să răspundă pentru asta, sper că inclusiv patrimonial.

Pentru că banii bucureştenilor care au fost aruncaţi pe fereastră, iată, şi fără rezultat, trebuie recuperaţi”, a promis Voiculescu.

USR PLUS, partener bun pentru PNL

Cel anunţat ca viceprimar n-a uitat nici de aliaţii care l-au propulsat aproape de funcţia din cadrul PMB.

Astfel, el a transmis celor din PNL Bucureşti că au în reprezentanţii USR PLUS „un partener loial” cât timp cât se păstrează principiile de guvernare locală discutate anterior.

„Celor din Primărie, mai ales din domeniile Sănătate şi Educaţie şi celelalte de care mă voi ocupa direct, le transmit că, dacă sunt oameni cinstiţi care vor să facă treabă în continuare, nu au nimic a se teme.

Dacă sunt corupţi, ar trebui să plece acum. Dacă au săvârşit vreun act de corupţie în ultimii ani, ar trebui să plece acum, dacă au colegi corupţi o să trebuiască să spună lucrul acesta”, a mai spus Voiculescu.

Cadrele medicale, îndemnate la calm

„Celor din spitale, medicilor, care, poate, au fost minţiţi că se intenţionează privatizarea spitalelor de stat sau închiderea unor spitale sau împiedicarea în orice fel a performanţei, le spun să nu asculte de aceste lucruri.

Le spun că nu e cazul, nu au nimic a se teme, din contră, o să încurajăm performanţa la orice nivel, indiferent de preferinţele politice ale unui medic, ale unei asistente, ale unui manager de spital, fie că au fost pronunţate sau nu.

Mă interesează performanţa şi felul în care putem să slujim cetăţeanul şi atâta tot”, a adăugat Voiculescu.

sursa: Agerpres

foto: INQUAM/Octav Ganea