Jurnaliștii BZI au discutat cu anchetatorii și cu o parte dintre apropiații lui Bogdan. La o prima vedere, accidentul în care interpretul și-a pierdut viața pare unul pe cât de îngrozitor, pe atât de stupid. Bogdan Chiroșcă se afla pe ATV când a intrat direct într-un lanț legat de doi stâlpi de beton.

 

În timp ce pentru unii accesta pare un accident nefericit, alții cred că este vorba despre o mâna criminală și despre o crimă cu premeditare. Apropiații lui Bogdan Chiroșcă au arătat imediat cu degetul spre proprietar și l-au acuzat într-un fel sau altul de omor. Motive au avut. Ei au precizat că lanțul care delimita drumul privat a fost pus cu rea intenție și cred că proprietarul era conștient de faptul că ar putea face rău.

 

Lanțul care l-a ucis pe Chiroșcă era prins cu lacăte de doi stâlpi de beton, unul de electricitate, iar altul era de tipul celor care se folosesc în vie, „spalier”. Impactul a fost extrem de violent, spalierul rupându-se. De la locul impactului și până în locul în care a fost găsit trupul neînsuflețit este o distanță de aproximativ 7 metri.

 

Practic, după ce i-a fost secționat aproape în totalitate gâtul, Bogdan Chiroșcă a rămas pe ATV-ul aflat în mers, apoi a căzut pe partea stânga a drumului după aproape șapte metri. Medicii cred că Bogdan a murit pe loc, iar ATV-ul a mai parcurs câțiva metri și s-a oprit.

 

Nimeni nu știe exact cum de s-a întâmplat acest accident. ATV-ul pe care se află Bogdan avea lumini, chiar unele destul de puternice. Viteza a jucat un rol destul de important în această tragedie, însă asta nu mai contează acum.

 

Surse din cadrul anchetei au precizat că Bogdan ar fi putut avea o șansă de supraviețuire. În cazul unui astfel de accident, victima ar fi trebuit să fie „trasă” de pe ATV și aruncată în spatele vehiculului, nu în față, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Bogdan. De ce nu s-a întâmplat asta? Este foarte simplu. ATV-ul pe care îl folosea Bogdan era dotat cu un șezut denumit generic tip „fotoliu” adică avea spătar.

În momentul impactului, Bogdan a fost prins între lanț și spătarul scaunului. Asta l-a ucis. Din câte se pare, Bogdan nu ar fi purtat cască de protecție. Chiar dacă o avea, nu prea îi era de folos, având în vedere că lanțul i-a ajuns direct în zona gâtului. Chiar dacă ar fi fost cineva cu Bogdan când s-a produs accidentul, nu l-ar fi putut ajuta.

 

La puțin timp după ce trupul neînsuflețit al bărbatului a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pe proprietatea lui Dan Ror Georges, a celui care a pus lanțul că delimitare, au ajuns trei indivizi mascați care au spart mai multe geamuri și l-au lovit pe proprietar și pe femeia cu care locuia acesta.

 

Cele două victime au fost transportate la spital, însă ieri dimineață au mers la poliție și au precizat că nu vor să depună plângere împotriva celor care i-au agresat. Totuși, polițiștii ieșeni continuă cercetările pentru a stabili cine sunt indivizii.