Emmanuel Macron, președintele Franței, a primit mai multe atacuri din partea musulmanilor, care îl acuză pe înaltul oficial că a jignit lumea islamică prin declarațiile făcute în ultima perioadă. Unul dintre criticii președintelui din Hexagon este Khabib Nurmagomedov, în vârstă de 32 de ani, un luptător MMA de origine rusă, de religie musulmană. Sportivul a postat un mesaj foarte dur pe contul de Instagram. el îl blesteamă pe Macron, arătat cu degetul pentru că a a adus jigniri musulmanilor.

„Nu cunoaște puterea islamului”

„Fie ca Atotputernicul să desfigureze fața acestui animal și a urmăritorilor săi, care, sub pretextul libertății de exprimare, jignesc sentimentele a peste jumătate de miliard de musulmani. Fie ca Atotputernicul să-i umilească în această viață și în următoarea. Allah e rapid în judecată și veți vedea asta”, a fost mesajul postat de luptător.

Zeci de mii de musulmani au protestat în Pakistan, Bangladesh şi teritoriile palestiniene după ce atacurile teroriste de joi, de la Nisa, l-au determinat pe preşedintele francez Emmanuel Macron să promită o ripostă nemiloasă împotriva atacurilor la valorile franceze. „Macron conduce islamofobia. El nu cunoaşte puterea islamului. Lumea musulmană nu va lăsa asta să treacă fără răspuns. Ne vom ridica şi vom sta solidari împotriva lui’, a afirmat un demonstrant din Dhaka (Bangladesh).

„Suntem atacați din cauza valorilor noastre”

„Este vorba de un nou atac islamist. Trebuie să fie foarte clar: a fost atacată întreaga Franţă. Suntem atacaţi din cauza valorilor noastre, din cauza gustului libertăţii, din cauza posibilităţii libertăţii de credinţă. Nu vom ceda deloc.

După asasinarea părintelui Hamel în vara anului 2016, catolicii sunt atacaţi şi ameninţaţi încă o dată în ţara noastră. Transmit susţinerea întregii naţiuni pentru catolicii din Franţa şi de oriunde. Întreaga naţiune este alături de ei şi va fi alături, astfel încât religia să fie exercitată în continuare liber în ţara noastră”, a spus Emmanuel Macron.