”Meir Dagan, fostul șef al Mossad, cunoștinta cu mine, vecin cu mine, Dumnezeu sa-l ierte, înainte să moară, la un moment dat, fiind pe moarte după un transplant de ficat, în ultimul an al vieții, a primit o ofertă de la această firmă, care au dorit sa-i folosească numele pentru a se legitimiza pe plan mondial…”, spune Elan Schwartzenberg, conform RealitateaTV.

Meir Dagan a murit în 17 martie 2016, iar scandalul Blck Cube a izbuncit două săptămâni mai târziu.

”Au plătit o sumă considerabila, pentru a-i folosi numele. N-a fost implicat, nu a fost acolo. Am fost la el acasă înainte să treacă într-o lume a unora mai drepți și chiar l-am întrebat de această poveste. Mi-a spus că nu are o implicare managerială”, a spus Schwartzenberg. 

Întrebat dacă este vorba despre afacerea Black Cube, Schwartzenberg a răspuns afirmativ: ”Da, era cu numele. punct si virgulă”.

Scandalul spionării șefei DNA de către compania israeliană Black Cube e departe de a fi lămurit. Până acum, condamnați definitiv au fost doi tineri din Israel. Vorbim despre David Geclowicz și Ron Weiner, care au primit doi ani de închisoare cu suspendare.

În anchetă sunt vizați și fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, dar și angajați Black Cube. Dragomir e acuzat că ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene, căruia i-ar fi spus că vrea denigrarea unor persoane, pe care le consideră vinovate de problemele lui penale.