Evenimentul Zilei > International > Biserica Română din Ierusalim, batjocorită de autoritățile israeliene. Un hotel va masca lăcașul de cult
Biserica Română din Ierusalim, batjocorită de autoritățile israeliene. Un hotel va masca lăcașul de cult

Biserica Română din Ierusalim, batjocorită de autoritățile israeliene. Un hotel va masca lăcașul de cult

Biserica Ortodoxă Română de la Ierusalim este supusă batăii de joc din partea autorităților israeliene. Ultimele atacuri extremiste pălesc în fața faptului că un hotel de șase etaje va lua fața sfântului lăcaș românesc.

Biserica Română din Ierusalim batjocorită de autoritățile israeliene. Enoriașii ortodocși de la Ierusalim, au sesizat redacția News Track asupra proiectului autorităților israeliene. Acesta îngroapă efectiv lăcașul de cult, din strada Shiftei Israel, nr 46, singurul românesc din Ierusalim.

Cotidianul Israelian „Calcalist.co.il” scrie că micuța benzinărie „Paz” de pe strada Shivtei Yisrael din Ierusalim „va deveni un hotel. Comitetul de planificare și construcție al districtului Ierusalim a decis recent să supună obiecțiilor publice un plan inițiat de Paz, care deține lotul de la colțul Shivtei Israel și Third Walls, pentru a schimba lotul la hoteluri”.

Terenul, de 400 de metri pătrați, este, practic, în imediata vecinătate a bisericii românești și o va acoperi cu totul.

Oficialitățile din Ierusalim vorbesc despre „un plus de valoare pentru zonă”

Hotel va avea șase etaje, cu o suprafață totală de 2.200 de metri pătrați metri. Planul a fost proiectat de arhitectul Yigal Levy.
Din aceeași publicație, mai aflăm că „o opinie a Diviziei de Planificare Urbană a Municipiului Ierusalim a declarat, înainte de a prezenta planul, că, deși structura urbană de pe strada Shivtei Israel și străzile adiacente, includ clădiri cu patru până la cinci etaje, municipalitatea susține înălțimea propusă a planului cu șase etaje deasupra solului”.

Mai mult, comisarul pentru planificare districtuală din Ierusalim, Shira Talmei-Babai, a declarat că „acesta este un plus valoare pentru zonă, în conformitate cu politica comitetului privind dezvoltarea turismului din oraș. Planul oferă, de asemenea, o utilizare mai adecvată decât o benzinărie, în mijlocul unei zone rezidențiale și lângă orașul vechi, arată oficialul israelian, lăsând să se înțeleagă că jocurile sunt deja făcute.

Reprezentanții BOR nu au fost consultați și nici măcar informați

Problema gravă pentru Reprezentanța BOR o reprezintă faptul că imobilul propus a se edifica pe locul actualei benzinării, va fi lipit de gardul de incintă, va avea o inaltime de 23 m și va obtura total latura de N-E a bisericii, încălcând astfel total intimitatea și buna desfășurare a activităților bisericești.

Reprezentanții BOR nu au fost notificați oficial și nici contactați de proprietarul benzinăriei sau de reprezentanții Primăriei Ierusalimului pentru a fi informați/consultați asupra schimbrii statutului terenului pe care se află benzinăria (zooning-ul zonei), care în prezent nu permite edificarea unor clădiri cu un asemenea regim de înălțime, mai ales lângă un monument religios.

130.000 de pelerini români vizitează anual lăcașul de cult

Misiunea noastră religioasă din Țara Sfântă este una de interes național, asigurând asistența religioasă pentru mai mult de 130 000 de pelerini români anual, fiind în același timp Ambasada spirituală în Ierusalim. De asemenea, este obiectiv de vizitare pentru toate delegațiile oficiale române care ajung în Ierusalim și este un sprijin real pentru comunitatea românească din Ierusalim.

Mai mult, în imobilul bisericii în sala mare de oaspeți se organizează Secția de votare din Ierusalim la diferitele scrutine electorale și alte evenimente cu rezonanță națională, scrie newstrack.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: