Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎPS Teodosie a devenit membru în asociația militarilor veterani. Surpriză în Biserica Ortodoxă
ÎPS Teodosie a devenit membru în asociația militarilor veterani. Surpriză în Biserica Ortodoxă

ÎPS Teodosie a devenit membru în asociația militarilor veterani. Surpriză în Biserica Ortodoxă

ÎPS Teodosie este membru al AMVVD și a intrat, astfel, în rândul asociației militarilor veterani. Înaltul oficial din Biserica Ortodoxă este primul prelat care face parte din asociație

Întâistătător al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie a devenit membru în asociația militarilor veterani cu acte în regulă. Este primul înalt cleric român din Biserica Ortodoxă Română care se alătură Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD).

Totuși, din rândul miliatrilor veterani ai AMVVD mai fac parte și alți preoți ortodocși.

Vestea că ÎPS Teodosie a devenit membru în asociația militarilor veterani  a fost transmisă de reprezentanții AMVVD Sucursala Mangalia.

O delegație a AMVVD Sucursala Mangalia a fost oaspete al Arhiepiscopiei Tomisului, chiar în zi de mare sărbătoare, Sfinții Trei Ierarhi.

Vizită a fost efectuată, sâmbătă, la invitația Înaltpreasfințitului Teodosie, înaltul cleric din Biserica Ortodoxă Română.

 

În comunicatul militarilor veterani se mai arată: „Cu această ocazie, fiind la început de drum, și în spiritul tradiției creștine, am fost bucuroși să  primim binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale”.

ÎPS Teodosie i-a asigurat pe militari „de tot sprijinul și colaborarea Arhiepiscopiei Tomisului în viitoare proiecte comune în beneficiul veteranilor”.

Aceste proiecte includ, deja, parteneriate implementate de Sucursala Mangalia.

Responsabil de viitoarele parteneriate a fost desemnat Preotul militar al garnizoanei Mangalia, Ștefan Lazăr.

ÎPS Teodosie a devenit membru al asociației de militari veterani

Totodată, precizează veteranii, „de astăzi, Înaltpreasfinția Sa Teodosie este membru al sucursalei A.M.V.V.D Mangalia”.

Din delegația Sucursalei A.M.V.V.D  Mangalia care a fost primită de ÎPS Teodosie au făcut parte Ștefan Ganea, președintele sucursalei, Bogdan Harhătă, vicepreședintele acesteia și Emil Vrejoiu, membru în Consiliul de Conducere.

„Menționăm că înaintea întâlnirii au fost efectuate teste rapide Covid-19, iar rezultatele au fost negative”, se mai arată în comunicat.

Militarii și-au construit biserică și monument

ÎPS Teodosie a fost cel care a oficiat, în noiembrie 2019, și ceremonia religioasă de sfințire și dezvelire a monumentului pe care stau tipărite numele celor 30 de militari eroi căzuți în teatrele de operații.

De atunci, omagierea Eroilor pierduți în teatrele de operații și rugăciunile pentru sănătatea și bunăstarea militarilor veterani ai armatei române primesc glas de la Biserica Militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități, cu Hramurile Sf. Teodor Tiron și Sf. Nectarie din Constanța.

Lăcașul de cult a fost ridicat la inițiativa și pe cheltuiala membrilor AMVVD.

 

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” este prima asociație militară independentă și apolitică.

Asociația se luptă, de ani de zile, să finalizeze un proiect unic în România: primul Centrul de Recuperare, Refacere şi Reabilitare al Veteranilor şi Veteranilor cu Dizabilități.

Inițiativa susținută de evz.ro, de-a lungul celor șapte ani de existență a asociației, a prins viață lângă Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște.