Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură dură pentru militarii veterani. Hoții, furt de proporții la Centrul de Recuperare
Lovitură dură pentru militarii veterani. Hoții, furt de proporții la Centrul de Recuperare

Lovitură dură pentru militarii veterani. Hoții, furt de proporții la Centrul de Recuperare

Militarii veterani care au luptat în Teatrele de Operații au avut parte de o lovitură grea, în prima zi a anului 2021. Hoții au furat instalația de curent electric de la Centrul de Recuperare și Refacere. Paguba se ridică la circa 10.000 de euro.

O adevărată desfășurare de forțe ale polițiștilor din cadrul IPJ Dâmbovița a avut loc la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, din Târgoviște.

Oamenii legii au fost alertați chiar de militarii veterani, pe 1 ianuarie, după ce au sesizat prezența unor persoane străine în interiorul unuia dintre pavilioanele centrului de recuperare.

Hoții au fugit dar au lăsat în urma lor un adevărat dezastru. La o primă evaluare, pagubele se ridică la circa 10.000 de euro.

„Pagubele produse sunt foarte mari. Toată partea electrica din  pavilionul A a fost defrișată. Atât la laboratoarele medicale cât și la etajul 1”, a declarat, pentru evz.ro, președintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi (AMVVD), Marius Apostol.

Hoții, surprinși de camrele de supraveghere

Din imaginile surprine de camerele de supaveghere se observă că hoții ar fi fost doi bărbați. Lovitura dată militarilor prin jaful de la Centrul pentru Veterani este cu atât mai dura cu cât lucrările de amenajare au început în urmă cu doar puțin timp.

Președintele AMVVD, Marius Apostol, a declarat, duminică, în direct la știrile Antena 3, că au existat două atacuri ale hoților. Hoții au venit la furat prima dată pe 29 decembrie și încă o dată pe 1 ianuarie. Cei doi infractori au furat cablurile de la instalația electrică montată în 2019, la care s-a lucrat și în 2020.

„Săptămâna viitoare o echipa de experți vor merge la fața locului și vor evalua ce anume trebuie să facem. Practic clar o vom lua de la capăt pentru că ei au distrus pe de o parte jos, la laboratoarele medicale, pe de altă parte la etajul unu.” a mai spus Marius Apostol.

Muncă de șapte ani, vandalizată în două zile

Trist este că, timp de șapte ani, militari veterani din AMVVD s-au chinuit să strângă fonduri pentru realizarea acestui Centru de Recuperare, primul din România şi din Europa de Est.

Evz.ro este alături de vetranii AMVVD din anul 2013, odată cu înființarea AMVVD și nașterea visului privind crearea primului și singurului Centru de Recuperare și Refacere, iar prima publicaţie din România care i-a susţinut a fost Evenimentul zilei.

 

Jurnaliști, sportivi și artiști i-au ajutat pe militarii români răniți în misiuni, în cadrul unei licitații caritabile care a avut loc pe 11 noiembrie 2020.

Mai multe obiecte donate de personalități au fost adjudecate în cadrul evenimentului caritabil „Pentru cei Rămași”. Banii vor fi folosiți pentru construirea primului pavilion al centrului de recuperare, refacere şi reablilitare al veteranilor răniți în teatrele de operaţii.

 

„Noi trebuie să finalizăm cele trei laboratoare medicale și să facem, într-un fel sau altul, acoperișul la primul pavilion de recuperare și refacere”, a precizat, la eveniment, pentru Antena 3, Marius Apostol, un militar rănit pe frontul din Afganistan, care a trecut prin 13 operații până acum.

Centrul, format din două pavilioane, se află în judeţul Dâmboviţa, lângă la Mănăstirea Dealu şi are o suprafaţă de 102.000 metri pătraţi. În faza finală, va putea găzdui 434 de militari şi pe familiile acestora. Clădirile au fost ridicate în 1912, când acolo a funcţionat Liceul Militar ,,Nicolae Filipescu”, unde a învăţat şi regele Mihai.