Evenimentul Zilei > Social > Premieră. Bani europeni pentru veterani. Cum este posibil
Premieră. Bani europeni pentru veterani. Cum este posibil

Premieră. Bani europeni pentru veterani. Cum este posibil

Un proiect important pentru veterani, susținut de evz.ro de aproape 7 ani, ar putea fi finalizat cu bani europeni. Anunțul a fost făcut de ministrul Ioan Marcel Boloș

Proiectul Centrului de Recuperare și Refacere a Veteranilor din Târgoviște, primul de acest gen din România, ar putea fi finalizat cu bani europeni.

Anunțul a fost făcut de ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, care a spus și cum pot fi accesați bani europeni pentru acest proiect: una dintre soluții este deschiderea unei axe de finanțare separate pentru acest proiect, în directa coordonare a Guvernului României, conform cu Programul de dezvoltare 2021-2027.

Centrul de Recuperare și Refacere a Veteranilor este un vis mai vechi al militarilor care au luptat în Teatrele de Operații din Afganistan, Irak sau Bosnia din Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” care au strâns bani din donații și din propriile buzunare pentru acest proiect.

Este primul centru în care veteranii din Teatrele de Operații, răniți sau cu sechele post-traumatice, se pot trata și recupera în țară.

Demersul AMVVD a fost susținut de evz.ro din anul 2013, atunci când s-a înființat asociația.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE