Biserica Angliei, împotriva căsătoriilor între homosexuali. Ce interdicții au pus episcopii

Biserica Angliei, împotriva căsătoriilor între homosexuali. Ce interdicții au pus episcopii Sursa foto: pixabay.com

Biserica Angliei refuză ca homosexualii să se căsătorească în bisericile sale și că relațiile. Episcopii au declarat că relațiile dintre doi bărbați sau două femei sunt incompatibile cu Scriptura.

Biserica Angliei nu va permite cuplurilor de același sex să se căsătorească în bisericile sale, conform propunerilor prezentate miercuri, în care instituția a declarat că va accepta doar căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Biserica Angliei este centrală în cadrul comuniunii anglicane mai largi, care reprezintă peste 85 de milioane de persoane din peste 165 de țări. Cu toate astea, episcopii au declarat că nu îi vor accepta pe homosexuali. „Cuplurile de același sex nu ar putea în continuare să se căsătorească într-o biserică a Bisericii Anglicane”, se arată în declarație.

Mai mult, cuplurile de același sex ar putea avea o slujbă în care ar exista „rugăciuni de dedicare, de mulțumire sau pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra cuplului” în biserică după o căsătorie civilă. Căsătoria între homosexuali a fost legalizată în Marea Britanie în 2013, dar nu este acceptată în orice biserică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: timeout.com

Ce vor face episcopii

Rugăciunile ar putea fi folosite în combinații „care să reflecte diversitatea teologică a Bisericii”, a precizat Biserica Angliei. Episcopii au putea respinge căsătoriile legal homosexualilor. „Nu-mi fac iluzii că ceea ce propunem astăzi va părea că merge prea departe pentru unii și nici pe departe suficient pentru alții, dar sper că ceea ce am convenit va fi primit într-un spirit de generozitate, căutând binele comun”, a declarat Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury.

Cu toate astea, episcopii Bisericii Angliei le vor cere scuze cuplurilor LGBTQI+ pentru „respingerea, excluderea și ostilitatea” lor. Welby i-a rugat anul trecut pe episcopi să „abunde în dragoste pentru toți"”, chiar dacă a susținut validitatea unei rezoluții adoptate în 1998 care respingea „practica homosexuală ca fiind incompatibilă cu Scriptura”.

Căsătoria homosexualilor este un subiect extrem de controversat în Biserica Angliei de ani de zile, iar episcopii nu vor să își schimbe decizia, potrivit Reuters. Biserica Angliei fost fondată în 1534, iar homosexualii au luptat pentru a obține aceleași drepturi ca și creștinii heterosexuali.