Evenimentul Zilei > Social > Bill Gates „dezvăluie” cum va fi viaţa după COVID-19
Bill Gates „dezvăluie” cum va fi viaţa după COVID-19

Bill Gates „dezvăluie” cum va fi viaţa după COVID-19

Ne vom reîntoarce la „normalitate”? Potrivit lui Bill Gates, nu: foarte dificil ne vom reîntoarce la viaţa de dinainte de Covid-19, vom continua să ne temem de riscuri şi vom fi mai atenţi la propriile comportamente.

Era 2015 când fondatorul Microsoft, Bill Gates, într-o conferinţă explica faptul că într-o lume care a investit mult în arme şi puţin în lupta împotriva viruşilor, o pandemie ar putea face mai mulţi morţi decât un război…

„Dacă ceva va ucide 10 milioane de persoane în următoarele decenii”, a observat fondatorul Microsoft, „este mai probabil că ar putea fi un virus foarte contagios decât un război. Nu rachete, ci microbi”. Gates sublinia printre altele că „am investit foarte puţin într-un sistem care poate opri o epidemie. Nu suntem gata pentru viitoarea epidemie”.

Pentru „complotişti” şi conspiraţionişti, acel video de acum 5 ani este dovada care-l implică pe Bill Gates în răspândirea Covid-19; pentru mulţi alţii, însă, este demonstraţia că fondatorul Microsoft prevăzuse totul şi lumea din păcate nu l-a ascultat.

Iată schimbările principale din vieţile noastre

Se ştie că atunci când se vorbeşte despre coronavirus, lumea se gândeşte la cuvintele fondatorului Bill&Melinda Foundation. După cum spune şi La Stampa, într-un podcast cu actriţa şi scriitoarea Rashida Jones, intitulat „Cum va fi lumea după Covid-19, Gates a vorbit despre care vor fi, după părerea sa principalele schimbări pe care le vom înfrunta.

Mai întâi, persoanele vor merge mai puţin la serviciu, vor face mai puţine călătorii, vor studia de la distanţă şi vor folosi video-întâlniri cu propriul medic de familie.

Apoi, altă schimbare importantă: toate software-urile, altă dată un pic cam defectuoase, pe care am învăţat să le cunoaştem, vor evolua foarte rapid.

În al treilea rând: smartworkingul va permite redefinirea vieţii urbane, ceea ce înseamnă mai puţine cheltuieli cu transportul şi cazarea pentru muncitori şi funcţionari.

A patra schimbare, care priveşte sfera socializării: mai puţine contacte la muncă vor stimula pe acelea cu propria comunitate de apartenenţă cu mai multă energie şi bună dispoziţe.

Ne vom reîntoarce la normaltatea pre-Covid?

Este întrebarea pe care şi-o pun cu toţii: ne vom reîntoarce la normalitate? Gates este sceptic.

Ultima schimbare: în cazul că va fi o nouă criză sanitară, nu va fi ca la Covid-19, fiindcă în acea situaţie vom fi mai pregătiţi. Dar cum oare ne dă chiar el aceste sentinţe? Asta fiindcă a fost tocmai Gates care a dictat mişcările le nivel mondial pentru a contrasta pandemia, încă de la început.

Cu decizia de retragere a lui Donald Trump din finanţarea OMS, Fundaţia lui Bill şi Melinda Gates devine cel mai important finanţator al OMS. Dacă nu se va reforma, OMS cum de fapt a cerut şi Trump, influenţa lui Bill Gates şi a fundaţiei sale va fi enormă, scrie Il Giornale.