Evenimentul Zilei > Justitie > Bilete CFR prin REȚEAUA VETERANILOR și a persoanelor cu HANDICAP. MII de călători FRAUDULOȘI au fost prinși de Poliția Transporturi
Bilete CFR prin REȚEAUA VETERANILOR și a persoanelor cu HANDICAP. MII de călători FRAUDULOȘI au fost prinși de Poliția Transporturi

Bilete CFR prin REȚEAUA VETERANILOR și a persoanelor cu HANDICAP. MII de călători FRAUDULOȘI au fost prinși de Poliția Transporturi

Poliţiştii de la transporturi au constatat aproape 60 de infracţiuni de folosire, fără drept, a legitimaţiilor de călătorie gratuite acordate, în baza legii, veteranilor şi văduvelor de război, precum şi persoanelor cu dizabilităţi.

În prima jumătate a anului, poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au desfăşurat, pe lângă activităţile de asigurare a ordinii şi liniştii publice şi activităţi pentru combaterea călătoriilor frauduloase şi depistarea persoanelor care folosesc fără drept legitimaţii de călătorie cu gratuităţi pentru veterani şi văduve de război, precum şi pentru persoane cu dizabilităţi, transmite Poliția Română.

Pentru combaterea călătoriilor frauduloase, poliţiştii au patrulat, împreună cu personalul CFR specializat, în 12.585 de trenuri de persoane, fiind depistați astfel 41.226 de călători frauduloşi.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 57 de infracţiuni de folosire a legitimaţiilor de călătorie tip CFR gratuite, procurate conform Legii nr. 44 din 1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război. De asemenea,  poliţiştii au constatat alte 2.864 de infracţiuni conexe, prevăzute de Codul Penal şi alte acte normative.

Două văduve de veterani au bătut recordul la pasageri clandestini transportați pe CFR

 Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei de Poliţie Transporturi  Bucureşti cercetează două femei, bănuite că în perioada 2012 – 2013 ar fi completat şi folosit, fără drept, 874 de cupoane pentru bilete de călătorii gratuite, acordate în  conformitate cu Legea 44/1994, pentru a transporta mai multe persoane cu trenul, contra unor sume de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.268 de lei.

Pe numele celor două femei au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: