Evenimentul ZileiJustitieAlina Bica, PRIMA REACȚIE în cazul PLÂNGERII PENALE împotriva lui Kovesi

Alina Bica, PRIMA REACȚIE în cazul PLÂNGERII PENALE împotriva lui Kovesi

Alina Bica, PRIMA REACȚIE în cazul PLÂNGERII PENALE împotriva lui Kovesi
Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica a intervenit, miercuri seara, la Antena 3, pentru a face câteva precizări importante în legătură cu plângerea depusă împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Alina Bica a declarat că plângerea nu are legătură cu candidatura lui Kovesi ca procuror european și că a fost formulată în iunie 2018, când nu era în discuție acest subiect. 

„Am acceptat să intervin pentru a sublinia că plângerea penală nu are legătură cu procesul de selecție în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European. Prima dată, această plângere a fost formulată în luna iunie 2018. La vremea respectivă, nu anunțase niciun fel de intenție cu privire la o eventuală candidatură”, a declarat Bica, la Antena 3.

„Nu se purtau discuții legate de anumite calități pe care domnia sa le-ar fi avut în anumite dosare. Am formulat plângerea la vremea respectivă deoarece în dosarul penal cu pricina, am fost arestată nelegal 80 zile. La finalul procesului, am fost declarată nevinovată. Am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi și împotriva domnului Popovici pentru săvârșirea a două infracțiuni – represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. Plângerea s-a întemeiat pe trei aspecte importante: declarația domnului Simu dată în apel în fața judecătorilor în care acesta a explicat cum a fost scos de domnul Popoviciu, mai multe zile, și obligat să mintă în ceea ce mă privește, declarațiile domnului Mihăilescu, declarațiile domnului Pop Șerban și un raport al Inspecției Judiciare din aprilie 2015 în care IJ referitor la acel dosar spunea că m-am comportat corect”, a mai declarat Alina Bica.

 


Accesează: