Evenimentul Zilei > International > Benjamin Netanyahu, amenințat că va fi „răpit, pus în lesă, cu o zgardă la gât şi făcut sclav” în Iran
Benjamin Netanyahu, amenințat că va fi „răpit, pus în lesă, cu o zgardă la gât şi făcut sclav” în Iran

Benjamin Netanyahu, amenințat că va fi „răpit, pus în lesă, cu o zgardă la gât şi făcut sclav” în Iran

Benjamin Netanyahu se află în pericol, iar noile amenințări nu fac altceva decât să întărească ideea că va fi „răpit, pus în lesă şi făcut sclav” în Iran. Cel care amenință are o funcție importantă în actualul regim iranian.

Comandant al Gardienilor Revoluției din provincia Isfahan, din cadrul regimului iranian, îl amenință pe Benjamin Netanyahu că va fi „răpit, pus în lesă şi făcut sclav” în Iran. Mai exact, comandantul IRGC Mojtaba Fada a declarat că statul teocratic urmărește să îl răpească pe Benjamin Netanyahu și să îl aducă în Republica Islamică ca sclav.

Bahar News, controlată de regimul iranian, a relatat că Mojtaba Fada, comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) din Isfahan, a declarat că „fostul prim-ministru al regimului sionist a sperat că protestele din Iran îl vor determina să călătorească la Teheran (într-un Iran liber de mullahi, după proteste), dar, dacă Dumnezeu va vrea, Republica Islamică va învinge (și va înăbuși protestele, preluând din nou conducerea țării) și îl va duce pe acel prim-ministru în Iran purtând o lesă și cu o zgardă de sclav”.

Fada a cerut distrugerea statului evreu, numindu-l „regimul ucigaș al copiilor din Israel”

Disidentul germano-iranian Kazem Moussavi a declarat pentru The Jerusalem Post că Fada a căutat să evoce imaginea sclaviei primului ministru. Guvernul SUA a sancționat IRGC ca organizație teroristă străină. Agenția de știri Tasnim, legată de IRGC, a relatat, de asemenea, despre tirada lui Fada împotriva prim-ministrului israelian.

Fada și-a rostit remarcile la o înmormântare din Isfahan pentru „martirii” Republicii Islamice care au murit în timp ce reprimau protestele în curs de desfășurare împotriva regimului totalitar. Moussavi a declarat că Fada se folosește de martiri și pentru a venera forțele iraniene moarte care au luptat pentru regimul sirian al lui Bashar Assad.

Banafsheh Zand, un expert iraniano-american în Republica Islamică, a declarat pentru JPost cu privire la actualul regim khomeinist, care este condus de conducători clerici care perpetuează perspectiva liderului revoluționar iranian Ruhollah Khomeini, că acesta „are un tipar de a face amenințări fizice și de asasinat împotriva liderilor mondiali; cu alte cuvinte, oricine îndrăznește să se opună public terorismului și metodologiei violente a Teheranului, sfârșește prin a primi exact acel tip de amenințare din partea autorității khomeiniste”.

„Nu au nicio remușcare în a lua ostatici din alte țări, pentru a-i folosi ca monedă de schimb”

Zand a declarat că, „în ultimele săptămâni, Robert Malley, care el însuși a fost disperat ca liderii de la Teheran să semneze un al doilea acord nuclear, a cedat și a recunoscut că amenințările cu asasinarea proferate de regim împotriva oficialilor guvernamentali americani nu numai că sunt inacceptabile, dar fac imposibilă continuarea oricărui acord. După cum am văzut în alte cazuri, nu au nicio remușcare în a lua ostatici din alte țări, pentru a-i folosi ca monedă de schimb ca șantaj în cadrul negocierilor”.

„Deși, în ultimele peste patru decenii, majoritatea liderilor mondiali și a organismelor internaționale, cum ar fi ONU, au închis cu bună știință ochii la criminalitatea regimului islamic, acum aceasta devine din ce în ce mai inevitabilă”, a mai spus expert iraniano-american.

Moussavi a luat în sarcină orașul german Freiburg pentru parteneriatul său cu Isfahan. Freiburg are un parteneriat „cu administrația Mullah din Isfahan de ani de zile, presupus pentru a permite dialogul și cooperarea cu isfahanii. Cu toate acestea, protestul lor pentru „Femei, viață, libertate” a fost înăbușit cu brutalitate de Garda Revoluționară din Isfahan sub comanda antisemitului Mojtaba Fada”, a mai subliniat Zand.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington, a scris: „Fada a promis, în mod similar, un răspuns ferm la tulburări „la cea mai mică aluzie din partea liderului (suprem)”, referindu-se probabil la discursul din 19 noiembrie al (liderului suprem al Iranului, Ali( Khamenei. Unitatea a publicat o declarație în care anunța arestarea unei echipe de teroriști care a ucis personalul de securitate în provincia Ispahan și care deținea arme de foc și bombe artizanale în aceeași zi”, mai relatează jpost.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: