Evenimentul Zilei > International > Benjamin Netanyahu se opune noii conduceri a Israelului. Parlamentarii, somați să nu-l susțină pe Bennett. „Este un guvern periculos”
Benjamin Netanyahu se opune noii conduceri a Israelului. Parlamentarii, somați să nu-l susțină pe Bennett. „Este un guvern periculos”

Benjamin Netanyahu se opune noii conduceri a Israelului. Parlamentarii, somați să nu-l susțină pe Bennett. „Este un guvern periculos”

Benjamin Netanyahu l-a criticat dur pe Bennett, care ar urma să preia șefia Guvernului. Premierul în exercițiu cere parlamentarilor să se opună noii guvernări.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a cerut, joi, politicienilor să se opună noii coaliții guvernamentale, în contextul în care Naftali Bennett și a lui Yair Lapid ar urma să fie la conducerea Guvernului. În primii doi ani, la șefia Guvernului ar urma să se afle Bennett, după care Lapid.

Benjamin Netanyahu nu este de acord cu noua coaliție de guvernare și nici cu desemnarea lui Bennett la conducerea acesteia. Premierul Netanyahu a postat pe Twitter un text în care îl critică pe ultranaționalistul Bennett, care are parte de susținerea partidului arab israelian Ra’am.

Bennett este vinovat pentru vânzarea deşertului Negev

Bennett, reprezentant al partidului ultraradical de dreapta Yamina, a fost criticat de către premierul în exercițiu. Netanyahu susține că noua coaliție de guvernare este una periculoasă, care va conduce națiunea spre rău. ”Toţi membrii Knesset-ului (Parlament) aleşi cu voturi ale extremei drepte trebuie să se opună acestui periculos guvern de extremă stânga”, a scris Benjamin Netanyahu pe Twitter.

Premierul l-a mai acuzat pe Bennett de vânzarea deșertului Negev, din sudul Israelului. ”Bennett a vândut Negev către Ra’am”.

Ra’am este partidul arab israelian care ar urma să preia puterea în cadrul noii coaliții de guvernare și care îl susține pe Naftali Bennett la șefia Guvernului.

Preşedintele israelian Reuven Rivlin l-a mandatat miercuri seară pe liderul opoziţiei, Yair Lapid, să formeze un nou guvern. Termenul limită al lui Benjamin Netanyahu, în urma alegerilor legislative din 23 martie, pentru a forma o coaliţie de guvernare, a expirat, miercuri, fără ca premierul să reuşească să adune o majoritate de 61 de deputaţi din cei 120 ai Knessetului (Parlamentului), în vederea formării unui „guvern de dreapta”.

Viitorul guvern așteaptă aprobarea Parlamentului

Noua coaliție de guvernare este formată din opt formațiuni politice și așteaptă aprobarea cu majoritate simplă din partea Parlamentatului, însă data la care va avea loc acest demers nu a fost încă anunțată. Noua conducere a ajuns la un acord privind situația deșertului Negev, din sudul Israelului. Documentul prevede o clauză cu privire la oprirea demersurilor de distrugere a clădirilor ilegale din deșertul amintit, în centrul atenției aflându-se satele de beduini.

Miercuri, Isaac Herzog a fost ales preşedinte al Israelului și îl va înlocui pe președintele în exercițiu Reuven Rivlin începând cu data de 9 iulie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: