Evenimentul Zilei > Actualitate > Războiul China-SUA este inevitabil. Comuniștii chinezi se înarmează până în dinți
Războiul China-SUA este inevitabil. Comuniștii chinezi se înarmează până în dinți

Războiul China-SUA este inevitabil. Comuniștii chinezi se înarmează până în dinți

Beijingul solicită cheltuieli militare mai mari în pregătirea unui conflict cu Washingtonul, a declarat unul dintre cei mai importanți oficiali ai Armatei Chineze.

Unul dintre cei mai importanți oficiali ai Armatei Chineze a declarat Beijingul solicită cheltuieli militare mai mari în pregătirea unui conflict cu Washingtonul. Mesajul acestuia reprezintă o dovadă a faptului că un război între China și SUA ar putea începe în orice moment.

La reuniunea Congresului Național al Poporului, generalul Xu a declarat că, pentru SUA, dezvoltarea Beijingului reprezintă o adevărată amenințare. „În fața ”capcanei” Tucidide și a problemelor de la frontieră, trebuie să accelerăm creșterea capacității armatei”. „Trebuie să facem progrese majore în metodele și tehnicile de luptă și trebuie să construim o bază solidă pentru modernizarea militară”.

Generalul de brigadă Richard E.Coffman consideă ca afirmațiile Gen. Xu o dovadă a faptului că un război între China și SUA este inevitabil.

„Președintele Comisiei militare centrale din China, a declarat că războiul cu Statele Unite este inevitabil”, a afirmat Coffman.

„Este pentru prima dată când China face această declarație în mod public. Sunteți dispuși să loviți primii? Pentru că, dacă este inevitabil, de ce ați aștepta ca adversarul dvs. să lovească primul?”, a mai spus oficialul din SUA.

La rândul său, Coffman a solicitat majorarea cheltuielilor militare, sugerând că un război cu China ar fi purtat atât pe uscat, cât și pe mare.

Beijingul solicită cheltuieli militare mai mari pentru pregătirea unui conflict cu Washingtonul

În urmă cu câteva luni, preşedintele chinez Xi Jinping declara că Beijingul este pregătit de război. Afirmațiile au fost făcute la un eveniment care a marcat cu solemnitate împlinirea a 70 de ani de la intrarea Chinei în Războiul din Coreea (1950-1953), ocazie pentru el de a celebra o „victorie” împotriva SUA, dar şi de a atrage atenţia că ţara sa nu va permite să îi fie subminate suveranitatea şi securitatea.

„După o luptă dură, trupele chineze şi coreene au învins adversari înarmaţi până în dinţi au distrus mitul invincibilităţii armatei SUA”, a declarat el sub aplauzele a mii de militari şi foşti combatanţi în uniformă.

„Nu vom sta niciodată cu mâinile în sân când suveranitatea noastră este ameninţată şi nu vom lăsa niciodată ca vreo armată să ne invadeze sau să ne divizeze ţara”, a spus Xi Jinping.

Aluzia a fost făcută la insula Taiwan, revendicată de şapte decenii de regimul comunist, dar înarmată de SUA.