Suma oferită de Gigi Becali și refuzată de Părinte este fabuloasă: 2 milioane euro! Banii erau destinați refacerii unei construcții, însă Părintele Petroniu Tanasa și-a explicat gestul cu vorbe memorabile. “Toate astea sunt vicleșuguri ale Diavolului. Când trăiești având bani asupra ta, Dumnezeu nu-ți mai poartă de grijă”, a fost o parte din discursul preotului, susține wowbiz.ro.

N-a avut de la cine învăţa cele ale lui Dumnezeu avva Petroniu, căci în viaţă nu i-a fost dat să ucenicească pe lângă vreun bătrân îmbunătăţit. Dar l-a înţelepţit Dumnezeu şi a iubit cărţile şi a făcut cele scrise ele de Sfinţii Părinţi, păzindu-şi sufletul de prihană. Şi, având inimă curată-că nu cunoştea vicleşug cugetul său-lui Dumnezeu i-a plăcut cele ce a făcut, căci a rămas în toată petrecerea sa pământească nematerialnic şi dispreţuind avuţiile”, s-a scris intr-un material din Lumea credintei.

 “Pentru aceasta n-a primit nici cei două milioane de dolari pe care i-a oferit George Becali, spre refacerea arsanalei Prodromului, spunând că „nu aceasta este treaba călugărului, ci a sta de vorbă cu Dumnezeu! Că dacă monahii se vor lipsi de rugăciune şi vor începe a zidi piatră, duhul se va duce de la ei şi vor rămâne… de piatră”!”, s-a mai scris despre refuzul calugarului Petroniu.