Evenimentul Zilei > Actualitate > Băutul de argilă curăţă organismul? Cât ai putea pierde DIN GREUTATE
Băutul de argilă curăţă organismul? Cât ai putea pierde DIN GREUTATE

Băutul de argilă curăţă organismul? Cât ai putea pierde DIN GREUTATE

Nutriţioniştii consideră că vedetele sunt fane ale acestei metode, pentru că asigură organismului un fel de „curăţare” de toate impurităţile.

Fapt ce face perfectă această metodă pentru pierderea în greutate. Argila, care se amestecă cu apa, este bogată în mangan, care este asociat cu eliminarea de metale grele şi toxine din organism.

Argila roşie, cunoscuta sub numele de bentonită (compusă în principal din depozite de cenuşă vulcanică), este preferată pentru consum, deoarece curăţă ficatul, colonul şi creşte sistemul imunitar.

3-5 grame

Fiica lui Lenny Kravitz a declarat, în acest sens, la US Weekly: “Am ţinut această metodă de detoxifiere. Se face în modul cel mai sănătos. Băutul de argilă curăţă organismul”.
Specialiştii recomdă însă ca, dacă doriţi să consumaţi argila pe plan intern, nu ar trebui să cumpăraţi una care nu este comestibilă. De asemenea, trebuie să evite consumul de argilă verde femeile care sunt gravide, ori alăptează, sau persoanele cu probleme grave de sănătate.

Cum se bea argila: Se dizolvă într-un pahar de apă 3-5 grame de argilă, se amestecă bine şi se lasă cel puţin 4-5 ore pentru ca argila să se separe de apă. Apoi, se bea doar apa pe stomacul gol. Puteţi bea în fiecare zi timp de 21 zile, apoi este necesară o pauză de 7 zile.
Se recomandă consultarea unui medic înainte de a începe această metodă de detoxifiere.