Cazul unic s-a petrecut la Vaslui unde Dorel O. (68 de ani), cunoscut drept un bătrân sărac, care se întreține căutând prin gunoaie, folosindu-se de o bicicletă amărâtă a fost oprit de un echipaj de Poliție. O agentă de la Rutieră i-a cerut sã sufle în alcooltest, rezultatul fiind de 0,20 mg pe litru, alcool pur în aerul expirat. Adică bătrânul băuse două beri, în drum spre casă, după o dimineață de scormonit prin gunoaie. 

Cu exces de zel, biciclistul a fost amendat cu contravaloarea a 6 puncte-amendă, ceace reprezintă 870 de lei! „Am experientã de 20 de ani în avocaturã si nu am crezut cã voi vedea asa ceva în viata mea! Să-i dai 870 de lei amendă unui om necăjit, pentru o bere? Unui sofer, la asemenea alcoolemie, îi luai permisul și îi dădeai 2-4 puncte amendă, însă unui om amărât, pe o bicicletã, care cautã prin gunoaie, îi dai 6 puncte, mai mult decât are amendă. Este adevărat, politistul este acoperit de lege, dar chiar să nenorocești în asemenea hal un bâtrân care își câstigă existenta din scormonitul prin containere cu asemenea amendă? Îl voi reprezenta în instantă, în mod gratuit, cred că este un exces de zel a Politiei Rutiere, efectiv și-au bătut joc de acel om amărât”, spune un avocat vasluian.   

 

„Este contravenție la Articolul 161, cu amendă de la 6 la 8 puncte amendã, de la 870 de lei până la 1160 de lei. Biciclistul nu are voie să circule dacă a băut alcool. Asa cum nu are voie nici soferul. Diferenta este cã la o concentratie mai mare de 0,40, la sofer vorbim de infractiune. La biciclist este doar contraventie”, explică șefii Politiei. Vom vedea ce decizie va lua judecătorul, pentru că procesul se anunță extrem de interesant, scrie vremeanoua.ro.

Până atunci, de nervi, bătrânul care caută prin gunoaie și-a distrus bicicleta cu care umbla de la un container la altul.