Evenimentul Zilei > Social > Bătaie pe posturile libere de la Imigrări. Sunt și 79 de candidați pe un loc!
Bătaie pe posturile libere de la Imigrări. Sunt și 79 de candidați pe un loc!

Bătaie pe posturile libere de la Imigrări. Sunt și 79 de candidați pe un loc!

Inspectoratul General pentru Imigrări a primit, până acum, 1.622 de cereri de înscriere pentru ocuparea posturilor vacante scoase la concurs, în această etapă, prin încadrare din sursă externă și trecere în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare. 70% dintre candidați au promovat testarea psihologică

Cea mai mare concurență s-a înregistrat pentru postul de ofițer de la Serviciul Secretariat unde s-au înscris 79 de persoane, iar pe cele trei posturi din departamentul de Resurse Umane vor candida 103 persoane, informează biroul de presă al Inspectoratului General pentru Imigrări.

La nivelul direcției operative din domeniul azilului și integrării persoanelor cu un drept de ședere pe teritoriul României, cei mai mulți candidați s-au înscris în vederea ocupării unor funcții de ofițer pe linia procedurilor „Dublin” (44 concurenți pe două posturi), integrare și relocare (31 concurenți pe două posturi).

Pentru posturile scoase la concurs din cadrul Centrului de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil București, cei mai mulți candidați au optat pentru o funcție de ofițer la structura de  proceduri administrative și judiciare de azil (80 concurenți pe cinci posturi), pază și control acces (87 concurenți pe două locuri). Aceeași concurență s-a menținut și la celelalte Centre teritoriale specializate în acest domeniu, se arată în comunicatul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pe linie de migrație cea mai mare concurență s-a înregistat pe cele șapte posturi de agenți de la Direcția pentru Imigrări a Municipiului București unde s-au înscris 70 de persoane.

Dintre cei înscriși, aproximativ 70% au fost declarați „apt” psihologic și au rămas în competiție.

În perioada următoare, cei care au promovat testul psihologic urmează să efectueze evaluarea medicală, iar ulterior să-şi completeze dosarele de recrutare și să susțină evaluările sportive și probele concursului, conform cerințelor postului pentru care au optat. Aceste probe sunt obligatorii și eliminatorii.

Concursurile pentru ocuparea posturilor de ofițeri specialişti în domeniul psihologic cu recrutare din sursă externă sunt în faza de constituire a comisiilor. Informaţiile necesare urmează a fi publicate în perioada imediat următoare pe site-ul oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa www.igi.mai.gov.ro, secțiunea “Posturi Vacante” și la avizierele de la sediile structurilor teritoriale.Tot aici puteți găsi detalii despre depunerea cererilor, perioada de înscriere, condițiile de participare etc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.