Bătaie generalizată la un meci de hochei între adolescenți

Bătaie generalizată la un meci de hochei între adolescenți Sursa foto: Captură ecran

Scene incredibile s-au derulat la finalul unui meci de hochei din Brașov. Juniorii U15 de la echipa harghiteană, Cârța au început o bătaie generală, din cauză că au pierdut meciul. Într-o lipsă totală de fair-play, adolescenții au năvălit cu pumnii și cu picioarele pe adversari.

Violență extremă la un meci de hochei din Brașov

În filmările surprinse de spectatori se poate vedea cum nici măcăr arbitrul nu a putut să oprească agresivitatea adolescenților. Sportivii nu au mai mult de 15 ani, iar gestul lor urmează să fie analizat de comisia de disciplină a Federației de Române de Hochei pe Gheață.

La finalul partidei, în timp ce săbătoareau victoria, jucătorii de la echipa brașoveană au fost atacați brsuc de la echipa oaspete. Scenele agresive au durat aproape un minut, timp în care s-au împărțit zeci de pumni și de picioare. Nici arbitrul nu a scăpat de furia adolescenților. În încercarea a aplana conflictul arbitrul a fost trântit și s-a lovit serios.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jucătorii nu au mai mult de 15 ani

„Acolo există comisii! Care iau niște decizii - în primul rând – și, în funcție de deciziile comisiilor, noi vom face apel la comisia superioară sau nu. Acum, observ o escaladare a violenței și marți avem un birou federal și o să fac cunoscătă situația asta, să vedem ce măsuri se pot lua pentru a se stopa. În primul rând, fiindcă sunt copii și trebuie să aibă alt gen de conduită”, a declarat Alexandru Dedu, președintele clubului Corona Brașov.

Mai grav este faptul că violențe s-au înregistrat și cu o zi în urmă la meciul de seniori Corona Brașov și ACSH Gheorgheni. Îmbucurător este faptul că fanii nu apreciază un astfel de comportament lipsit de fair play. Suporterii brașoveni au afișat mai multe bannere cu mesaje care îndemnau jucătorii la un comportament sportiv, fără violență.

bătaie generală la un meci de hochei

Sursa foto: Captura ecran

Regulile din hochei permit șicanele și bătăile între sportivi, spre desebire de alte discipline unde acțiunea se desfășoară pe uscat sau în apă. În cazul unui conflict între doi hocheiști, arbitrul nu intervine. Îi lasă de obicei să-și încheie polițele și ulterior îi trimit pe bancă să se liniștească, potrivit Adevarul.

Echipamentul greu îi protejează pe jucători de eventualele lovituri murdare. Însă, atunci când bătăia devine generală lucurile se schimbă dramatic. Mai ales când la mijloc este vorba de niște copii de 15 ani.