Violența în școli. Două eleve filmate în timp ce își împart pumni și picioare

Violența în școli. Două eleve filmate în timp ce își împart pumni și picioare Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cazurile de violență în școli s-au înmulțit considerabil în ultima perioadă. Săptămâna trecută opinia publică a fost marcată de cazul unui adolescent care și-a bătut profeosoara. Săptămâna aceasta au apărut în spațiul public o filmare cu două eleve care își cară pumni și picioare în toaleta unui liceu din Vâlcea.

Cresc cazurile de violență în școli

Martorii nu au intervenit pentru a aplana conflictul, dimpotrivă au savurat cu entuziasm scenele agresive, după cum se poate vedea și pe filmari. Potrivit primelor informațiilor, evenimentul nefericit s-a consumat la în toaleta liceului Economic din Vâlcea.

Conflictul dintre cele două eleve ar fi fost generat de replicele tăioase pe care cele două adolescente și le-au aruncat în mediul online. Presa locală informează că directorul unității de învățământ a reacționat în urma acestui caz de „violență în școli”.

Se înmulțesc cazurile de violență în școli

Sursa foto: Arhiva EvZ

Două tinere, filmate cum își împart pumni și picioare

A fost anunțată comisia de violență a liceului, poliția dar și părinții celor două fete. Elevele liceului vor fi sancționate în conformitate cu regulamentul de ordine de interioară. Până la luarea unei decizii, fetele au intrat într-un program de consiliere tehnologică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot joi, 21 martie, patru elevi din Galați au fost ridicați de procurori chiar în timpul orelor. Adolescenții sunt cercetați de oamenii legii într-un caz de pornografie infantilă. Elevii, a căror situație școlară este peste medie, s-au filmat în timp ce au întreținut relații sexuale cu una din colege.

Se înmulțesc cazurile de violență în școli

Sursa foto: Arhiva EvZ

Ziua și cazul de violență în școli

Filmarea a fost a distribuită de site-urile dedicate adulților și distribuite elevilor din liceele respective. Astfel, procurorii au ajuns în posesia filmulețelor respective. Niciunul din cei patru adolescenți nu a fost reținuți. Oamenii legii le-au confiscat telefoanele pentru a analiza probele video.

Conducerea celor două unități de învățământ nu au dispus niciun fel de sancțiune având în vedere că fapta nu s-a produs în timpul orelor de curs sau în incinta școlilor. Fapta s-ar fi produs în timpul simulărilor pentru Bacalaureat, când elevii au fost liberi.