Evenimentul Zilei > Actualitate > Violență în școală! O fată a fost bătută crunt în aplauzele colegilor
Violență în școală! O fată a fost bătută crunt în aplauzele colegilor

Violență în școală! O fată a fost bătută crunt în aplauzele colegilor

Bătaie în școală! O fată a fost bătută crunt, sala de clasă, de un alt elev, în aplauzele colegilor care au filmat scena și au pus imaginile pe internet.

O fată a fost bătută crunt în aplauzele colegilor din clasă.

Bătaie în școală! Un nou incident violent, între elevi, într-o școală din România. O fată a fost bătută de un coleg, chiar în sala de cursuri, în vreme ce alți elevi aplaudau. Scenele de o violență extremă au ajuns în spațiul public. Iar autoritățile au început o anchetă care să clarifice situația. Incidentul este cu atât mai grav cu cât s-a petrecut într-o școală, unde elevii sunt supravegheați de profesori.

O elevă dintr-o școală din localitatea Dobrești, județul Argeș, a fost lovită cu bestialitate de un coleg de clasă. Aceasta în vreme ce restul elevilor aplaudau și îl încurajau pe agresor.

Scena violentă s-a petrecut pe 4 martie, într-una din pauze. Agresorul este un elev din clasa a VI-a, în vreme ce fata învață în clasa a VII-a. Băiatul a intrat în sala de clasă în care învăța adolescenta și a început să o lovească sub privirile celorlalți copii. În loc să oprească conflictul, aceștia îl încurajau pe agresor să lovească în continuare.

Bătaie în școală!

Imaginile cu bătaia au ajuns pe internet, de unde au intrat în atenția polițiștilor din cadrul IPJ Argeș. Aceștia s-au autosesizat și au deschis o cercetare penală.

Din imagini se vede că a fost o acțiune premediatată. Bătăușul a fost filmat de un alt coleg, în vreme ce intra în clasă ca s-o bată pe fată. El se duce direct la fată și dă să o lovească cu pumnul în față. Aceasta s-a ferit și a alunecat pe podea. Apoi, bătăușul a sărit pe ea și a început să-i care lovituri.

În tot acest timp, în care fata era bătută, nici un profesor nu se afla prin preajmă să intervină.

Poliția a demarat o anchetă

Potrivit unei comunicări a IPJ Argeș, polițiștii desfășoară verificări cu privire conflictul în care au fost implicați cei doi elevi. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre o unitate de învățământ de pe raza localității Dobrești.

Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal. Acesta vizează săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Pe de altă parte, cazul este monitorizat și de polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș. Aceștia au planficat mai multe activități de natură preventivă cu elevii, pe tema violenței din școli. Acțiunile se vor desfășura în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș.