Evenimentul Zilei > Social > Bucureștiul întră în scenariul roșu, elevii vor fi afectați din nou. Cine va merge la școală în continuare
Bucureștiul întră în scenariul roșu, elevii vor fi afectați din nou. Cine va merge la școală în continuare

Bucureștiul întră în scenariul roșu, elevii vor fi afectați din nou. Cine va merge la școală în continuare

Elevii vor fi afectați după ce Bucureștiul va intra în scenariul roșu începând de la data de 8 Martie. Cine continuă cursurile.

Bucureștiul va intra în scenariul roșu din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus, iar decizia va afecta și elevii. Preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a vor merge la cursuri. De asemenea, și cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal își vor continua activitatea.

Aceste decizii au fost luate, duminică, de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). În Capitală, incidenţa COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori. Măsurile vor intra în vigoare începând din 8 martie, ora 00,00. Și vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile. La finalul acestui termen, situația va fi analizată.

Bucureștiul va intra în scenariul roșu, elevii vor fi afectați de noile măsuri de restricții ce vor fi impuse

Hotărârea prevede că în unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru: toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

Este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a următoarelor activităţi: simulările examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naţionale; orele remediale pentru toate clasele. De asemenea, othărârea CMBSU prevede participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Situația va fi reanalizată după 14 zile

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul Municipiului Bucureşti se va putea institui orice altă măsură de siguranţă. Cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi cu respectarea normelor legale în vigoare, conform Agerpres.


București intră în scenariul roșu. Se pregătesc noi restricții

Breaking News. Capitala, în scenariul roșu. Ce restricții intră în vigoare din această noapte


Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: