Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații grave împotriva lui Nicușor Dan: va paraliza Bucureștiul. Intră Capitala în colaps de vineri?
Acuzații grave împotriva lui Nicușor Dan: va paraliza Bucureștiul. Intră Capitala în colaps de vineri?

Acuzații grave împotriva lui Nicușor Dan: va paraliza Bucureștiul. Intră Capitala în colaps de vineri?

Gabriela Firea a lansat un atac la Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, despre care a spus că ar putea provoca haos începând din această săptămână.

Gabriela Firea a revenit, astăzi, cu un nou atac îndreptat către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Fostul edil spune că, din cauza deciziilor luate de primarul din București se va ajunge la un blocaj pe șantierele private și publice.

„Mai există legi în țară? Mai avem instituții? Primarul Nicușor execută ce îi cere ONG-istul Nicușor! Așa a justificat înghețarea pentru 2 ani a tuturor șantierelor publice și private! Domnu’ Orban?”. A fost mesajul postat de Firea pe contul de Facebook.

Timp de doi ani totul ar putea fi blocat

Nicușor Dan vrea să ceară Consiliului General suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6. Potrivit unor proiecte care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de la data de 26 februarie. În cazul în care va fi aprobată, suspendarea PUZ-urilor începe de pe 5 martie. Timp de 24 de luni, adică doi ani.

Pe perioada de suspendare, certificatele de urbanism și autorizațiile de construire / desființare emise de Primarul Municipiului București și de primarii sectoarelor Municipiului București vor respecta prevederile documentațiilor de urbanism anterioare.

În această situație, prevederile de suspendare se aplică inclusiv certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire / desființare. Ce se află în curs de emitere la data intrării în vigoare a hotărârilor, prevăd proiectele de hotărâre.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că bagă Bucureștiul în faliment

„Capitala intră în colaps! Investițiile publice și private vor fi suspendate timp de 2 ani! Asta vrea primarul dreptei unite împotriva oamenilor! A depus un proiect care va fi dezbătut vineri. Prin care suspendă toate planurile urbanistice zonale de sector. Pe scurt, de la poduri, pasaje, lărgiri de bulevarde, până la construcții rezidențiale ori locuințe sociale. Toate vor fi înghețate 2 ani, pe puțin.

Asta înseamnă că vor fi afectați direct cetățenii. Prin nefinalizarea lucrărilor edilitare, precum și investitorii care plătesc taxe și impozite la stat și care își vor trimite angajații acasă. Îngroșând șirul șomerilor, precum și persoanele vulnerabile, care așteptau un acoperiș deasupra capului. Probabil asta vrea dreapta în Capitală! Să pună pe fugă oamenii și capitalurile.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.