Apare un nou film în cinematografe. Actorul care joacă rolul principal a câștigat numeroase premii

Apare un nou film în cinematografe. Actorul care joacă rolul principal a câștigat numeroase premii Cinema. Sursa foto: Arhiva EvZ

„Bastardul/ The Promised Land”, o epopee plină de suspans, apare în cinematografe din 28 iunie, distribuit de Independenţa Film. Filmul este regizat de Nikolaj Arcel, iar în rolul principal este Mads Mikkelsen, care a jucat și în A Royal Affair (2012). Filmul a câştigat trei premii la European Film Awards şi a fost nominalizat pentru Leul de Aur la Veneţia 2023.

„Bastardul/ The Promised Land” apare în cinematografe

Pelicula regizată de Nikolaj Arcel este o adaptare după bestsellerul „The Captain and Ann Barbara”, de Ida Jessen, care este inspirat la rândul lui de o poveste adevărată din istoria Danemarcei, despre Ludvig Kahlen, un căpitan de armată pensionat din secolul al XVIII-lea.

Acţiunea filmului are loc în 1755 şi urmăreşte povestea unui fost ofiţer de armată cu o pensie modestă, Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen), care îşi dorește o lume mai bună și să construiască o colonie în numele Regelui, în schimbul unui titlu nobiliar. Conducătorul zonei Frederik de Schinkel (Simon Bennebjerg) se opune, iar viața fostului ofițer se schimbă radical.Ludvig Kahlen este nevoit să treacă prin multe momente dificile.

Peripeții la filmări

„Bastardul” a fost filmat de-a lungul a 42 de zile în Danemarca, Suedia, Germania şi Cehia. Filmările de interior au fost făcute în Cehia şi Germania. În nordul Danemarcei, pe peninsula Iutlanda, producătorii, actorii și regizorii s-au dus în locaţia reală în care Ludvig Kahlen şi-a construit casa în urmă cu mai bine de 300 de ani. Accesul în regiunea istorică este interzis vizitatorilor, dar Nikolaj Arcel a vrut să filmeze acolo cu orice preț.

Ne puteți urmări și pe Google News
Bastardul- The Promised Land.

Bastardul-The Promised Land. Sursa foto Youtube

Nikolaj Arcel, care a regizat și „A Royal Affair” și a scris scenariul pentru „The Girl with The Dragon Tatoo” a declarat că noul său film este despre ambiție și curaj. El a trimis pelicula „Bastardul” la numeroase festivaluri de film internaţionale.

Filmul „Bastardul/ The Promised Land”, o adevărată minune

Platforma dedicată criticii de film RogerEbert.com a declarat că filmul „Bastardul” este o „o adevărată minune”. Cronica menţionează că filmul este „cea mai captivantă poveste despre cultivarea cartofilor de la The Martian încoace”. Criticii consideră că noua peliculă a lui Nikolaj este extrem de complexă și că va ajunge la sufletul cineaștilor, potrivit News.