„Generația de Aur”, în cinematografe de la 1 martie 2024. A apărut trailerul filmului

„Generația de Aur”, în cinematografe de la 1 martie 2024. A apărut trailerul filmului „Generația de Aur”. Sursa Foto: Facebook

Începând cu data de 1 martie 2024, pe marile ecrane va putea fi vizionat filmul despre Generația de Aur.

Generația de Aur va fi prezentă din nou pe marile ecrane. Documentarul, intitulat „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, este pregătit de lansare.

Generația de Aur, primul film documentar despre fotbalul românesc din anii de glorie

Realizatorii acestui documentar au făcut public trailerul documentarului. Acesta va putea fi urmărit în cinematografe începând cu data de 1 martie 2024.

În urmă cu 30 de ani avea loc cea mai mare performanță a fotbalului românesc. Atunci, naționala de fotbal a primit numele de „Generația de Aur”, după ce au reușit calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal SUA 1994:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pregătirile, documentarea, filmările și montajul materialelor s-au desfășurat pe perioada unui întreg an, 2023. Munca de producție a inclus și vizionarea a peste 150 de ore de imagini din toate arhivele FIFA, UEFA și TVR cu meciuri, reportaje, emisiuni și știri din perioada respectivă.

La acestea s-a adăugat și o primă selecție de 2.000 de poze și câteva sute de articole de referință de la acea vreme”, au spus realizatorii documentarului despre Generația de Aur.

Generația de Aur a Naționalei României de Fotbal

„Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, regizat de Claudiu Mitcu

Scenariul noului film „Generația de Aur” este semnat de scriitorul Andrei Crăciun și produs de Headline Management Agency. Producția cinematografică îi va aduce în prim-plan, atât prin imagini de arhivă, cât și prin interviuri realizate special pentru acest documentar, pe jucătorii acelei perioade (1980 - 2000).

Este vorba de Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Ioan Ovidiu Sabău, Constantin Gâlcă, alături de portarii echipei naționale, Florin Prunea și Bogdan Stelea:

„Pentru realizarea filmului și a serialului au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații. A fost filmat atât în diferite locuri din România, cât și în străinătate, mai precis în Italia, Franța, Coreea de Sud și Spania. Echipa de producție a stat de vorbă cu Cristian Chivu, Dan Petrescu și Gheorghe Popescu.

Generația de Aur a reușit cea mai mare performanță din fotbalul românesc

Documentarul va prezenta și alte aspecte pe lângă cele legate de fotbal:

„Ei vor vorbi despre raportarea la victorii și durerea eșecului, dar și ce a însemnat pentru toți profesionalismul și dedicarea. Despre cum au trăit primele ieșiri din țară, șocul întâlnirii cu Occidentul în țări diferite, banii câștigați, relația lor cu faima și unde se aflau în momentul Revoluției”, potrivit informațiilor primite de gsp.ro.

Producătorii spun că este timpul ca Generația de Aur să își primească „statuia”:

„Se întâmplă! Din 1 martie 2024, filmul documentar „Hai, România! Povestea Generației de Aur” va fi în toate cinematografele din țară.

Am strigat, ne-am bucurat și am suferit împreună. A venit momentul ca Generația care a adus cele mai mari performanțe din istorie să își primească „Statuia”, au spus producătorii.