Fostul președinte susține că în urmă cu doi era stabilită implementarea unei noi tehnologii care să permită STS localizarea cu acuratețe a emițătorului unui apel telefonic, dar proiectul s-a împotmolit și nu a mai fost finalizat.

Să ne înţelegem, astea sunt mijloacele pe care le are STS. Ar fi trebuit să se implementeze un sistem de urgenţă, dar acest program a fost întârziat acum doi ani. Marea bătălie a lui Dragnea cu STS s-a văzut acum. STS nu are posibilitatea de localizare mai precisă.

Ca tată de fete am fost şocat de ce a păţit fata asta de 15 ani. Este cutremurător pentru orice om.

Instituţiile care trebuiau să reacţioneze au reacţionat ca toţi din cei aflaţi la vârful ţării. Nu şi-au dat seama cum se reacţionează în astfel de situaţii.

Preşedintele şi premierul trebuia să aibă în birou toţi factorii de decizie. Constatăm că nicio instituţie nu cunoştea legea. Nici procurorul nu ştia că are dreptul să intre noaptea şi nici poliţia. Constituţia şi articolul 159 din Codul Penal le oferă această posibilitate.

Sistemul de poliţie şi chiar al procurorilor este la pământ. Am convingerea că şi partea civilă ar fi putut interveni. Dacă auzeau ţipete ar fi intrat în curte.

Unde este poliţistul de proximitate, când copilul a descris casa în care se afla? Este deficitară dotarea Poliţiei, dar de când le-a dat maşini, poliţistul de proximitate nu mai coboară din Dacie. Stă în maşină şi vorbeşte pe geam.

Am văzut că Dăncilă a vorbit despre un referendum. Ar trebui s-o lase şi să nu profite de acest caz dramatic. Cred că ne lovim de nişte realităţi pe măsură ce trece timpul. S-ar putea ca acest copil să nu fie mort. Trebuia să se dea consemn la frontieră pentru că sunt mulţi care se ocupă de trafic de carne vie”, a spus Băsescu.

Te-ar putea interesa și: