Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: România riscă să intre într-o nouă criză
Băsescu: România riscă să intre într-o nouă criză

Băsescu: România riscă să intre într-o nouă criză

Șeful statului a avertizat asupra blocării reformelor structurale din companiile de stat și a impredictibilității măsurilor fiscale.

În România există bariere în ceea ce privește relansarea economică și există riscul ca țara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puțini bani pentru investiții din bugetul de stat, îndreptându- i către asistență socială, a avertizat, ieri, președintele Traian Băsescu. „Am văzut, anul acesta, o serie întreagă de introduceri de taxe care au bulversat, pur și simplu, mediul de afaceri. O astfel de barieră face ca investitorii să facă un pas înapoi. (…) România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică”, a spus Băsescu. Potrivit președintelui, este important ca în 2015 investitorilor să li se transmită un semnal extrem de direct legat de predictibilitea fiscalității în România. ”Construcția de autostrăzi, le construim prea încet și uneori prea scump, ca și la căi ferate, de altfel”, a arătat șeful statului.

Statul va lua cu două mâini ce a dat cu una

Traian Băsescu a ținut să sublinieze că nu este un adversar al creșterii economice prin consum, dar a subliniat că acesta nu trebuie să fie principalul pilon al relansării economice. „Cel mai important element în măsurarea relansării economice este legat de capacitatea de a crea locuri de muncă”, a completat șeful statului.

Tot ieri, președintele CIS, Mihai Bogza, a declarat că investitorii nu vor disponibiliza mai multe resurse imediat, întrucât doar trei luni de reducere a CAS nu este o măsură convingătoare, iar mediul privat se teme că în 2015 „statul va lua cu două mâini ceea ce a dat cu o mână”, și va crește fiscalitatea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: