Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu INSTIGĂ la REBELIUNE în PSD. „Dați-vă SINGURI Guvernul jos!”. DISCURSUL care aruncă în aer PArlamentul înainte de moțiunea de cenzură
Băsescu INSTIGĂ la REBELIUNE în PSD. „Dați-vă SINGURI Guvernul jos!”. DISCURSUL care aruncă în aer PArlamentul înainte de moțiunea de cenzură

Băsescu INSTIGĂ la REBELIUNE în PSD. „Dați-vă SINGURI Guvernul jos!”. DISCURSUL care aruncă în aer PArlamentul înainte de moțiunea de cenzură

Fostul președinte Traian Băsescu a fost în centul atenției în Parlament, miercuri, înainte de votul decisiv pentru moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție de care atârnă viitorul Guvernului Dăncilă. Discursul senatorului a atras atenția că social-democrații ar trebui să îl schimbe pe actualul premier, având în vedere prestația sa, în contextul în care România va avea un rol incredibil de important în Uniunea Europeană în următoarele luni.

Băsescu a subliniat că șansele ca moțiunea de cenzură să aibă succesul scontat pentru Opoziție sunt foarte mici, dacă nu intervine fostul premier Victor Ponta. Pe de altă parte, social-democrații pot oricând să își schimbe Guvernul, dacă vor acest lucru, susține Băsescu.

„Am să vă vorbesc despre viitorul apropiat, ceea ce explică nevoia ca acest Guvern să fie înlăturat.

Dacă nu cade prin moțiune, bine ar fi să îl dați joi dumneavoastră. De la 1 ianuarie România intră în Trio (structura triplă prin care statele membre dețin președinția rotativă a Consiliului UE – n.r), iar Viorica Dăncilă va sta la aceeași masă cu cancelarul Austriei și al Germaniei.

Credeți că doamna Dăncilă va putea să stea alături de cancelarul austriac și să discute problema Brexit? Dar despre proiectele strategice ale UE credeți că va putea aibă vreo idee?

Dacă de la 1 iulie doamna Dăncilă intră în scenă, de la 1 ianuarie 2019 intră tot Guvernul. După cum știți, Consiliul Uniunii Europene are 10 Consilii, care sunt conduse de miniștrii din Guvernul țării care asigură președinția.

Am să vă dau un exemplu: Consiliul UE pentru Transporturi. Cum va face față domnul Șova să vorbească despre problemele de infrastructură ale UE, din moment ce el nu a fost în stare să construiască un kilometru de autostradă în România.

Mai avem Consiliul Economic. Vi-l imaginați pe Dănuț Andrușcă în capul mesei cu toți miniștrii UE vorbind despre problemele economice ale Uniunii Europene.

Vă mai spun un Consiliu: Consiliul pe Educație. Cum credeți că îl va prezida ministrul ”pamblică”, când el nu este în stare să rezolve problemele din România.

Opoziției îi va fi foarte greu să treacă moțiunea de cenzură, poate doar cu salvatorul Ponta.

Stimați PSD-iști, dați-vă singuri Guvernul jos, că voi puteți să o faceți și puneți un Guvern cu care să nu ne facem de râs. O astfel de șansă vine o dată la 14 ani și dacă ne facem de râs acum, cu exemplarele din Guvern, așa vom rămâne timp de 14 ani”, a afirmat Traian Băsescu, conform B1.