Va fi însă „un președinte captiv”, pentru că înstanţa i-a interzis să comunice cu subalternii şi consilierii judeţeni care au legătură cu dosarul în care este cercetat, sub control judiciar, pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal.

„Baronul” de Constanța şi-a pregătit revenirea după tiparul unei emisiuni televizate. Jurnaliştii, anunţaţi din vreme, l-au aşteptat, pregătiţi să imortalizeze momentul descinderii lui pe platoul din faţa Consiliului Judeţean, aceeaşi parcare în care pe 15 ianuarie 2014 „eram bruscat și molestat de procurorii DNA”.

Imediat ce a coborât din mașină și-a dat seama că era „în contre jour” și le-a spus cameramanilor să stea cu spatele la soare. Apoi, după ce a transmis „La Mulţi Ani!” întregii naţiuni române, a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis, salutând „poziţia corectă  a acestui om”, care s-a exprimat împotriva justiţiei televizate, convins că  „discursul președintelui va stopa abuzurile procurorilor”. Puţini subalterni l-au aşteptat în birou pe șeful lor, care este anchetat în mai multe dosare penale.

Nimeni din CJC nu ştie, deocamdată, dacă are, sau nu, voie să comunice cu preşedintele. L-au aşteptat pe avocatul lui Nicuşor Constantinescu, pentru lămuriri. Nici măcar preşedintele nu ştie, însă pentru el „important este că m-am întors la treabă şi vreau să-mi văd de programele judeţului, de buget şi proiecte europene”. Nicuşor Constantinescu este însă decis, cu tot riscul, să prezideze şedinţele Consiliului Judeţean, „chiar de ar fi să stau cu spatele la consilieri”.