Într-o postare pe Facebook, președintele USR Dan Barna a arătat că alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru a ajunge la o majoritate reformistă în Parlament.

„Încă de la mijlocul anului trecut, am spus că, în actuala configuraţie parlamentară, o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluţie care poate conduce la crearea unei astfel de majorităţi care să reflecte dorinţa românilor de a ieşi rapid din ambiguitatea actuală. Salut, în acest context, faptul că preşedintele şi premierul s-au pus de acord pe acest subiect şi au o opinie comună cu a noastră. România are urgent nevoie de un Parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice”, a scris Barna în postarea de pe Facebook.

Intervenția sa vine la scurtă vreme după întâlnirea dintre premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis pe această temă și la o zi după ce șeful statului s-a declarat în favoarea în favoarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a spus Iohannis.

Liderul USR se declară în favoarea anticipatelor, în condițiile în care partidul său nu ocupă o poziție prea bună în ultimele sondaje de opinie. Dimpotrivă, cercetările arată că procentele USR și ale aliatului PLUS sunt pe un trend descendent.

Te-ar putea interesa și: