Evenimentul Zilei > EVZ Special > Bombardamentele din Gaza nasc drame uriașe. Bărbat, filmat alături de copii înainte să fie ucis. „Să nu vă fie teamă, mai e puțin” VIDEO
Bombardamentele din Gaza nasc drame uriașe. Bărbat, filmat alături de copii înainte să fie ucis. „Să nu vă fie teamă, mai e puțin” VIDEO

Bombardamentele din Gaza nasc drame uriașe. Bărbat, filmat alături de copii înainte să fie ucis. „Să nu vă fie teamă, mai e puțin” VIDEO

Un bărbat din Gaza a fost ucis, în timpul unui atac din partea IDF, doar la câteva momente după ce și-a filmat fetele jucându-se.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Fâșia Gaza, tată a unei fetițe de 6 ani și a alteia de 12 ani, se filma în timp ce în Gaza avea loc un bombardament din partea forțelor militare israeliene.

Palestinianul își filma fetele jucându-se, după care au început să se audă bombardamentele din partea Israelului. ”Nu vă fie teamă, jucaţi-vă în continuare, este aproape gata”, le repeta Ahmed al-Mansi celor două fete, Sarah şi Hala.

Atacurile din partea Israelului au avut loc la intervale scurte de timp.

Tatăl fetelor a fost ucis la câteva minute după filmare

Tatăl celor două fetițe a murit la scurt timp după ce a filmat clipul în cauză. Moarta sa a fost surprinsă de către soția bărbatului, care filma în timpul atacului israelian din cauza căruia bărbatul a fost ucis.
Fratele său, pe nume Hamed, un cunoscut fotograf din Gaza, a relatat presei că, în preziua morții sale, familia sărbătorise împlinirea a șase ani de către Hala. „Încerca să facă totul pentru a-i face fericiţi, să le distragă atenţia de la coşmar”, a spus Hamed, cu un an mai în vârstă decât fratele său.
Odată cu noul bombardament, părinții celor două fete au început să rostească versurile Shahada, o rugăciune islamică. Copiii au început să țipe și să plângă. Soţia lui Ahmed, Haneen, a surprins moartea bărbatului pe cameră.
Fratele victimei susține că se afla la zece metri de locul bombardamentului. „Eram la 10 metri de ei când racheta israeliană i-a lovit”, a spus el.
Haneen, soția bărbatului ucis, în vârstă de 29 de ani, a declarat presei că filmările au fost realizate drept o mărturie a cele ce se petrec în Fâșia Gaza. Femeia intenționase să surprindă momentul în care întreaga  familie va muri, însă lucrurile nu s-au petrecut astfel. „Eram sub ploaie de proiectile. Mi-a fost atât de frică. Aşteptam moartea în orice moment ”, a spus ea, potrivit adevarul.ro.