Şi nu numai asta. Doctorii care se ocupă de îngrijirea bolnavilor cu arsuri, dar şi cei din domeniul oncologic, vor primi sprijin suplimentar. În ceea ce priveşte nivelul de plată a gărzilor, Vlad Voiculescu a dat exemplul unui medic rezident în anul III, care, pentru o gardă executată în timpul săptămânii va primi un spor de 50%, adică 257 lei. De asemenea, acelaşi medic, va primi pentru gărzile executate în weekend fie sporul maxim, de 100%, ajungând la 547 lei, fie sporul minim, de 50%, adică 411 lei. În şedinţa de ieri de la Guvern, a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care aduce modificări la Legea 95 privind reforma în domeniul sănătăţii. Astfel, un cetăţean de altă naţionalitate, care a studiat medicina în ţara noastră, nu se va mai lovi de piedicile legate de lipsa rezidenţei în România sau de lipsa unui act de căsătorie cu un cetăţean român şi va putea profesa în ţara noastră.

„Sporurile vor fi suportate de bugetele spitalelor. Efortul bugetar va fi de peste un milion de lei lunar, la nivelul întregii ţări”, a declarat Vlad Voiculescu.


15 medici de la UPU Floreasca au demisionat

Zeci de medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) – SMURD a Spitalului Floreasca au ameninţat cu demisia. Dacă 15 dintre ei au înaintat deja hârtiile, ceilalţi colegi îi vor urma începând de astăzi. Toţi aceştia acuză presiuni din partea managerului interimar al Spitalului Floreasca, doctorul Sorin Păun. „În urmă cu aproape trei luni, la sfârșitul lunii mai, au început să apară probleme cu conducerea spitalului care a instituit un regim de presiune psihologică extremă asupra angajaților întregului spital. Colegii mei au fost înjuraţi. Dacă nu se ia nicio măsură, mă gândesc serios să îmi dau demisia”, a declarat Bogdan Oprița, șeful UPU. Mai mulţi medici de la UPU s-au adunat, ieri, în curtea spitalului, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente. După scandal, managerul i-a chemat la discuţii, însă, până la închiderea ediţiei nu se stabilise nimic.