Rămas fără rude de gradul I, copilul a fost preluat de autoritățile de protecție a minorilor, în timp ce o mătușă a început să facă demersuri pentru preluarea sa. Nu se știa nici dacă va putea fi luat în îngrijire de mătușa sa ori va trebui să rămână în îngrijirea statului italian, scrie Gazeta Românească. ”A spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele”, scria pentru presa italiană mama unui copil de la școala pe care o frecventa Gabriel, conform sursei citate.

Cu ajutorul avocatului Gianluca Trabalza și datorită implicării Asociației Românilor din Italia, Gabriel a ajuns în sfârșit în România, alături de mătușa sa și familie. Astfel, în urmă cu două săptămâni, copilul a plecat împreună cu mătușa lui către România, și va locui împreună în noua familie, lângă Drobeta Turnu Severin.

Reamintim că, mama lui Gabriel, împreună cu sora băiețelului, o fetiță de numai câteva luni, au sfârșit în mod tragic, într-un accident petrecut în Italia, în localitatea Manfredonia din provincia Foggia, după ce mașina unui italian a izbit în plin mașina în care se aflau acestea. Petronela și fetița, au murit pe loc în urma impactului violent.

Sursa: Gazeta Românească