Ce se va întâmpla cu Gâdea&Badea după încarcerarea Varanului, căci pegra supravieţuieşte

Ce se va întâmpla cu Gâdea&Badea după încarcerarea  Varanului,  căci pegra supravieţuieşte

Nişte comentarii ale cititorilor m-au făcut curios. M-am uitat şi eu la Sinteza zilei, Gâdea&Badea şi corul lor antic. M-am şi documentat, pe internet, pentru că nu-i cunoşteam pe toţi de acolo.

În primul rând am observat că au trecut cu vederea, ca şi cum nici nu ar fi fost, nici nu s-ar fi întâmplat, gafa europarlamentarului Boştinaru(PSD), care s-a ambiţionat să dea vina pe Traian Băsescu într-o intervenţie destul de dură în care era vorba despre Victor Ponta.

Apoi, pentru că aşa cum am precizat, m-am documentat, am observat că majoritatea invitaţilor au avut sau au probleme cu legea. Cei care îşi dau cu părerea nu sunt de loc porumbei ai păcii. Dimpotrivă ei au fost sau sunt anchetaţi. Cred că personajele respective şi vieţile lor sunt destul de cunoscute şi nu voi detalia.

Dar, ca să revin la emisiunea lui Gâdea, cea de marţi seara, ea m-a pus serios pe gânduri. Mi-am adus aminte despre ce am văzut , în vremea lui Nicolae Ceauşescu şi ce am auzit că se întâmpla în perioada dinainte, din vremea proletcultismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În România merge să repeţi ceva în fiecare zi, să spui minciunile tale cu voce tare şi sunt şanse mari ca mulţi oameni să creadă. Cu cât este mai des şi nu te arestează nimeni, treaba pare mai plauzibilă.

Acum, ce fac ei îi priveşte pentru că sunt băieţi mari. Patronul lor îi plăteşte bine. Pentru că el fură de o viaţă întreagă salariile din Trustul lui, am auzit, sunt de mii de euro şi ei îl iubesc.

La un moment dat el va fi trimis în puşcărie chiar de aliaţii lui. După ce aceştia vor reuşi să schimbe în justiţie cam ce vor vrea ei, o să aibe grijă să îl înfunde mai repede chiar decât ar fi trebuit. Asta nu pentru a respecta justiţia ci pentru a-şi însuşi multele şi imensele lui averi. Aşa este moda la noi, în ultimele decenii.

Atunci Gâdea&Badea se vor trezi chiar în stradă. Vor fi puşi  la stâlpul infamiei pentru că ei , se va comenta, au pledat pentru un drum înfundat. Vor fi şi ei puşi la zid şi vor avea de suferit. Gădea se va refugia în Biserica lui. Badea , dacă până atunci nu păţeşte mai matri necazuri decât are, nu se va putea adapta.

Va face prostii, va ajunge falit, cum i s-a mai întâmplat cu chibriturile. El o să creadă şi atunci că mai are fani. Dimpotrivă toată lumea o să îl dispreţuiască, ca şi pe Gâdea. Exact cum au păţit cei care s-au pus în slujba unor aiureli. Ei nu-şi dau seama ce o să păţească. Faţă de leprele din platoul lor, invitaţii, mă rog, care vor cădea în picioare, se vor adapta.