Evenimentul Zilei > Actualitate > Bacterie periculoasă în România. A fost găsită într-un lanț faimos de restaurante fastfood
Bacterie periculoasă în România. A fost găsită într-un lanț faimos de restaurante fastfood

Bacterie periculoasă în România. A fost găsită într-un lanț faimos de restaurante fastfood

Lanțul de restaurante KFC a oprit din funcționare toate mașinăriile de gheață, după ce o bacterie a fost descoperită la un control ANPC.

KFC România face verificări interne și a oprit absolut toate mașinile care produc gheață, după ce inspectorii ANPC au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi în gheaţa folosită de lanțul de fast food pentru băuturile răcoritoare.

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoştinţă, din spaţiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC. Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele noastre.

Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spaţiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate şi le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară. În acest moment, am demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la această situaţie ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea verificărilor interne”, a susținut KFC România, printr-un comunicat.

Compania le-a transmis consumatorilor că va lua măsuri stricte pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

„Dorim să precizăm că, în cadrul restaurantelor KFC, există deja proceduri de bună practică bazate pe principiile HACCP ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanţului alimentar. Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori şi procese pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, a mai precizat compania.