BAC second-hand pentru fabricile de diplome

BAC second-hand pentru fabricile de diplome

Ministrul Ecaterina Andronescu e suspectată că va introduce Bac-ul profesional pentru a perpetua sistemul viciat din unele universităţi private

Deşi nu a existat nicio dezbatere publică pe acestă temă, iar proiectul prezintă încă o sumedenie de lacune, legea Bacalaureatului profesional ar putea fi introdusă chiar de săptămâna viitoare, printr-o ordonanţă de urgenţă. De unde atâta grabă? Totul face parte din planul de salvare a universităţilor private, spun experţii, iar următoarea mişcare va fi ca şi elevii cu Bacalaureat profesional să aibă acces la învăţământul superior. "E din ce în ce mai clar că Ecaterina Andronescu nu are de gând să continue reforma în învăţământ începută de Daniel Funeriu, ci se lasă influenţată de presiunile universităţilor private, apropiate de actualul guvern", crede Ciprian Ciucu, expert în politici educaţionale.

  • Solutia pentru promovarea probei de matematica la BAC: Centrul de Matematica Bucur

De faţadă, rectorii universităţilor private se plâng că Bac-ul profesional i-ar lipsi şi de puţinii studenţi pe care-i mai au şi au cerut ministrului să renunţe la idee. Ecaterina Andronescu îşi men ţine însă poziţia: elevii cu diplomă de BAC profesional nu vor mai avea dreptul la studii superioare. Până în vara lui 2013, când ar urma să intre în vigoare noua formă de examinare, lucrurile s-ar putea schimba. "E un plan în doi paşi. Întâi Bac-ul profesional, apoi, după ce oamenii vor mai uita, încă o modificare legislativă care să le permită şi acestor copii să dea la facultate", explică expertul educaţional.

  • SCANDALUL ŞPAGĂ LA BIOTERRA SE MUTĂ LA BUCUREŞTI. 60 de profesori şi studenţi, AUDIAŢI de procurori

Proiectul, cu impact major, a fost prea puţin dezbătut, crede Ciucu, şi nici momentul nu e bine ales: "Acest bacalaureat a fost anunţat la începtul anului şcolar, mult prea târziu pentru a parcurge toţi paşii necesari ca să fie introdus din 2013. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Legea Bacalaureatului profesional, întârziată de absenteismul parlamentarilor
  • Ponta insistă să schimbe regulile la bacalaureatul din 2013
  • PING-PONG cu clasa a IX-a. "LICEUL DE TREI ANI ar scoate tâmpiţi"
  • Consiliul Elevilor: fără BAC profesional!
  • SISTEMUL de educaţie cel mai performant din Europa este în FINLANDA. Care e reţeta succesului în condiţiile în care nu se încurajează competiţia
  • Funeriu: Nu poţi să ai bacalaureat în tinichigerie
  • BOOM-ul şcolilor private. VEZI cât plătesc părinţii pentru EDUCAŢIA care naşte GENII