Evenimentul Zilei > International > Azerbaidjan a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia
Azerbaidjan a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia

Azerbaidjan a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia

Este pentru prima dată de la reluarea ostilităților în această regiune separatistă când Baku recunoaște că a lovit teritoriul Armeniei.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat, miercuri, că a lovit două locuri de lansare a rachetelor din Armenia, despre care a spus că au fost folosite pentru a viza zonele civile din conflictul din Nagorno-Karabah.

Ministerul Apărării din Armenia a confirmat că zone de pe teritoriul său au fost atinse, în timp ce a negat că organizat lovituri împotriva Azerbaidjanului.

Ministerul armean a afirmat că de acum  își rezervă dreptul de a viza ținte militare în Azerbaidjan.

Este pentru prima dată de la reluarea ostilităților în această regiune separatistă când Baku recunoaște că a lovit teritoriul Armeniei.

Baku susține că forțele sale armate au observat, în timpul nopții de marți spre miercuri, pe teritoriul armean, desfășurarea sistemelor de lansare a rachetelor gata de utilizare într-o zonă în apropierea regiunii separatiste Nagorno-Karabah și le-a distrus deoarece erau destinate să vizeze zonele civile din Azerbaidjan.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului Apărării din Armenia, Shushan Stepanian, a confirmat loviturile pe teritoriul său, dar a negat orice intenție de a viza zonele civile din Azerbaidjan.

„Atacul a fost efectuat doar pe simpla ipoteză că echipamentul în cauză urma să lovească zone civile din Azerbaidjan. Este de la sine înțeles că această afirmație este nefondată”, a spus ea pe Twitter.

„Nici o rachetă, obuz sau proiectil nu au fost trase în direcția Azerbaidjanului”, a adăugat ea. Drept răspuns, armata armeană „își rezervă acum dreptul de a viza orice instalație militară și orice mișcare de luptă de pe teritoriul Azerbaidjanului”.

Armistițiul rus a eșuat

Trupele azere și luptătorii separatisti, aceștia din urmă susținuți de Erevan, luptă de la sfârșitul lunii septembrie în Nagorno Karabah.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: